|
Patissier
Beschrijving opleiding
Als patissier kun je aan de slag bij een (ambachtelijke) banketbakkerij, maar vaker werk je bij een patisserie. Dit is een bakkerij gespecialiseerd in gebak en zoete lekkernijen. Ook bijvoorbeeld een hotel heeft nog wel eens een eigen patissier in dienst.
De patissier is de absolute vakspecialist als het gaat om het bedenken, ontwerpen en verzorgen van overheerlijke, ambachtelijke en Lees verder »
Opleidingsinhoud
Tijdens de opleiding leer jij alles over banket bakken. Je leert hoe jij je creativiteit omzet in het maken van patisserieproducten zoals suikerwerk, gebak, ijs of chocolade. Je leert nieuwe grondstoffen kennen en tijdens de opleiding worden de laatste trends op het gebied van patisserie uitvoerig behandeld. Vakken dei worden aangeboden zijn voedingsleer en vaktheorie, naast de standaard vakken. Lees verder »
Wat wordt er van je verwacht
Het bedenken, ontwerpen en verzorgen van (nieuwe) patisserieproducten vereist veel vakkennis, een groot improvisatievermogen en een hoge dosis creativiteit. Wel moet je daarbij de standaardprocedures binnen het bedrijf kennen en ze zelfs kunnen verbeteren. Je moet medewerkers kunnen motiveren en inspireren, maar ook de wensen van de klant goed kunnen omzetten naar interessante producten. Je weet Lees verder »
Opleidingskosten
Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.
- Voltijd MBO (BOL):
Voor het studiejaar 2024/2025 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.419,-.
Neem voor mogelijkheden Lees verder »
|
|
Informatie
Niveau |
MBO |
Duur |
1-4 |
Vormen |
BOL, BBL |
Branches |
Horeca, Voeding |
Instroom / toelatingseisen
Een mbo-opleiding op niveau-4 heet een middenkaderopleiding. Je studie duurt 3 of 4 jaar, dit verschilt per opleiding.
De toelatingseisen zijn voor een middenkaderopleiding iets anders dan voor mbo-opleidingen op de andere niveaus:
je hebt een diploma Lees verder »
|
|
Meer resultaten:
Gevonden in andere categorieën:
Beroepen bij deze opleiding:
Meer over het werkveld:
Meer informatie over werken in de Horeca vind je op de site van het Horeca Branche Instituut.
http://www.horeca.nl
|
|
|