Opleiding & Beroep - Opleidingen - Plaatwerker vliegtuigbouw

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Plaatwerker vliegtuigbouw

Beschrijving opleiding

Als Plaatwerker in de vliegtuigbouw maak en verwerk je producten van plaatmateriaal. Dit doe je aan de hand van een tekening die is gemaakt met de gegevens van de constructeurs. Soms krijg je ook plaatmateriaal aangeleverd waarop je zelf lichte aanpassingen moet maken. Als plaatwerker zorg je ervoor dat alle delen zo goed mogelijk op elkaar worden afgestemd zodat de vorm en stroomlijn precies is Lees verder »

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding plaatwerker vliegtuigbouw leer jij alles over precies werken en het bewerken van plaatmateriaal en kusntstof. De verschillende apparaten, machines en gereedschappen die in je werk terugkomen worden uitgebreid behandeld tijdens de studie. Veilg werken wordt tevens behandeld, zodat jij op ieder moment weet hoe je veilig moet handelen.

Wat wordt er van je verwacht

Je beschikt over een goed gevoel voor verantwoordelijkheid, bent handig en gemotiveerd. Je hebt geen problemen met het opvolgen van nauwkeurige instructies en je hebt een affiniteit met de luchtvaart en vliegtuigen. Machines en installaties bedienen is voor jou over het algemeen geen probleem.

Opleidingskosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school. - Voltijd MBO (BOL): Voor het studiejaar 2023/2024 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.357,-. Neem voor mogelijkheden Lees verder »

Informatie

  Niveau MBO
  Duur 2-3
  Vormen Onbekend
  Branches Luchtvaart, Werktuigbouwkunde

Instroom / toelatingseisen

Een mbo-opleiding op niveau 2 heet een basisberoepsopleiding. Wil je bijvoorbeeld verkoper of medewerker financiële administratie worden? Dan kan je terecht bij een basisberoepsopleiding op niveau 2. De toelatingseisen voor dit niveau mbo-studies zijn Lees verder »

Kans op stage / werk

Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten
Veel kansVeel
Voldoende kansVoldoende
In evenwichtIn evenwicht
Weinig kansWeinig
Zeer weinig kansZeer weinig

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): EDUmatch
Controle code*: 0093aTyp de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Wordt gegeven aan:

EDUmatch