Opleiding & Beroep - Opleidingen - Autoschadehersteller

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Autoschadehersteller

Beschrijving opleiding

Als autoschadehersteller kun je bij alle bedrijven aan het werk met een schadeherstelafdeling of bij bedrijven in de carrosseriebranche. Als autoschadehersteller herstel je schadeauto`s en zorg je ervoor dat deze er weer goed uit zien. Je krijgt opdrachten uitgedeeld door je leidinggevende. Dat zijn meestal niet zo ingewikkelde opdrachten die je binnen een dag of een dagdeel kunt voltooien. Je Lees verder »

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding leer je alles over het behandelen van een voertuig met schade. Alle materialen en gereedschappen die je later zult tegenkomen in je werk worden uitgebreid behandeld. De basis van voertuigentechniek wordt behandeld tijdens de opleiding om jou voor te bereiden op het échte werk. Tijdens de opleiding is er echter ook genoeg ruimte om ervaring op te doen, aangezien je in het Lees verder »

Wat wordt er van je verwacht

Als autoschadehersteller heb je afwisselend werk, aangezien je veel verschillende soorten schades verhelpt, op verschillende manieren. Daarom werk je ook met nogal wat gereedschap. Daarbij is het belangrijk dat je nauwkeurig en veilig werkt. Je bent geïnteresseerd in auto’s en techniek en weet van aanpakken. Daarnaast ben jij, samen met je collega’s, verantwoordelijk voor het eindresultaat. Lees verder »

Opleidingskosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school. - Voltijd MBO (BOL): Voor het studiejaar 2023/2024 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.357,-. Neem voor mogelijkheden Lees verder »

Informatie

  Niveau MBO
  Duur 1-2
  Vormen BOL, BBL
  Branches Carrosserietechniek, Motorvoertuigen

Instroom / toelatingseisen

Een mbo-opleiding op niveau 2 heet een basisberoepsopleiding. Wil je bijvoorbeeld verkoper of medewerker financiële administratie worden? Dan kan je terecht bij een basisberoepsopleiding op niveau 2. De toelatingseisen voor dit niveau mbo-studies zijn Lees verder »

Kans op stage / werk

Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten
Veel kansVeel
Voldoende kansVoldoende
In evenwichtIn evenwicht
Weinig kansWeinig
Zeer weinig kansZeer weinig

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): ROC Mondriaan
Edumatch College
ROC van Twente
mboRijnland
ROC Midden Nederland
ROC Leiden
Summa College
ROC van Amsterdam
Rijn IJssel
Noorderpoort
ROC West Brabant - Radius College
Techniek College Rotterdam
Curio
Curio
Controle code*: 7f479Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Beroepen bij deze opleiding:

Autoschadehersteller (3)