Opleiding & Beroep - Opleidingen - Coördinator internationale havenlogistiek

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Coördinator internationale havenlogistiek

Beschrijving opleiding

Als Coördinator Havenlogistiek kun je gaan werken als aankomend Cargadoor of als aankomend Expediteur. Je kunt hierbij denken aan organisaties die in het teken staan van het transport van goederen via zeeschepen en andere vervoersmodaliteiten. Jij voert de administratieve werkzaamheden uit zoals het verwerken van gegevens en het opstellen van documenten voor het ladingdossier. Je organiseert Lees verder »

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding Coördinator havenlogistiek leer je natuurlijk alles over verschillende vormen van transport. Je krijgt les in havenlogistiek, zodat je na de opleiding goed voorbereid aan de slag kunt. Ook leer je hoe de douane werkt en welke documenten nodig zijn om goederen te mogen vervoeren. Dit geldt ook voor het vervoeren van gevaarlijke stoffen. Aangezien je in dit beroep ook veel te Lees verder »

Wat wordt er van je verwacht

Als Coördinator havenlogistiek heb je een veel contact met internationale klanten. Je moet het dus geen probleem vinden om je in het Engels of Duits verstaanbaar te maken. Daarnaast wordt er van je verwacht dat je de goederen zo slim, snel en goedkoop mogelijk van punt A naar B vervoert. Het is dus belangrijk dat je kennis van zaken hebt en het overzicht weet te bewaren. Kortom: ben jij een Lees verder »

Opleidingskosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school. - Voltijd MBO (BOL): Voor het studiejaar 2023/2024 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.357,-. Neem voor mogelijkheden Lees verder »

Informatie

  Niveau MBO
  Duur 2-4
  Vormen BOL, BBL
  Branches Transport

Instroom / toelatingseisen

Een mbo-opleiding op niveau 3 heet een vakopleiding. De opleiding duurt 3 jaar.
De toelatingseisen voor een vakopleiding zijn:
minimaal vmbo kader. Heb je bijvoorbeeld een vmbo-diploma basisleerweg? Dan voldoe je niet aan de toelatingseisen voor een Lees verder »

Kans op stage / werk

Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten
Veel kansVeel
Voldoende kansVoldoende
In evenwichtIn evenwicht
Weinig kansWeinig
Zeer weinig kansZeer weinig

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): STC mbo college
Controle code*: d3e40Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Wordt gegeven aan:

STC mbo college