Opleiding & Beroep - Opleidingen - Medewerker Steriele Medische Hulpmiddelen

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Medewerker Steriele Medische Hulpmiddelen

Beschrijving opleiding

Als medewerker steriele medische hulpmiddelen werk je bij de Centrale sterilisatieafdeling van een ziekenhuis of in een bedrijf. Bij operaties en onderzoeken wordt gebruik gemaakt van medische hulpmiddelen. Na gebruik moeten deze gereinigd, gedesinfecteerd en/of gesteriliseerd worden zodat ze opnieuw gebruikt kunnen worden. Op deze manier worden besmettingen uitgesloten. Om alle vormen van Lees verder »

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding medewerker steriele medische hulpmiddelen leer je alle ins en outs met betrekking tot de instrumenten en de reiniging hiervan. Er zijn namelijk veel regels waar je rekening mee moet houden als het gaat om ontsmetten, steriliseren en verpakken. Daarnaast zal je later werkzaam zijn in een team. Vandaar dat je ook leert samenwerken en communiceren. Naast de specifieke vakken, Lees verder »

Wat wordt er van je verwacht

Je voelt je verantwoordelijk voor de veiligheid van de patiënten en werkt daardoor volgens de regels. Je werkt nauwkeurig en volgens een plan. Verder ben je hygiënisch ingesteld en werk je ook zo. Je kunt flexibel inspringen op onverwachte situaties, bent stressbestendig en kunt prioriteiten stellen. Daarnaast ben je sociaal en communicatief vaardig, omdat je met mensen op een verschillend Lees verder »

Opleidingskosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school. - Voltijd MBO (BOL): Voor het studiejaar 2023/2024 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.357,-. Neem voor mogelijkheden Lees verder »

Informatie

  Niveau MBO
  Duur 2
  Vormen BBL
  Branches Gezondheidstechniek

Instroom / toelatingseisen

Een mbo-opleiding op niveau 3 heet een vakopleiding. De opleiding duurt 3 jaar.
De toelatingseisen voor een vakopleiding zijn:
minimaal vmbo kader. Heb je bijvoorbeeld een vmbo-diploma basisleerweg? Dan voldoe je niet aan de toelatingseisen voor een Lees verder »

Kans op stage / werk

Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten
Veel kansVeel
Voldoende kansVoldoende
In evenwichtIn evenwicht
Weinig kansWeinig
Zeer weinig kansZeer weinig

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): Edumatch College
mboRijnland
ROC Leiden
Summa College
Controle code*: a9700Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk