Opleiding & Beroep - Opleidingen - Aankomend onderofficier maritiem

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Aankomend onderofficier maritiem

Beschrijving opleiding

Als Aankomend onderofficier maritiem werk je en leef je in een militaire omgeving. Je werkt als onderofficier/korporaal bij de Marine. Je hebt zowel uitvoerende als leidinggevende taken. Je opdrachten kunnen zowel plaatsvinden bij dag als duisternis en tijdens alle weersomstandigheden op zee. Tijdens je werkzaamheden voer je algemene onderhouds- en reinigingswerkzaamheden uit op de Lees verder »

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding worden verschillende aspecten van je toekomstig beroep toegelicht. Je leert je leiderschapskwaliteiten beter te ontwikkelen en hoe je les moet geven aan een groep. Daarnaast krijg je onderdelen als scheepstaken waar je over leert. Hierbij kun je denken aan verschillende nautische en algemene taken die van toepassing zijn in je toekomst als aankomend onderofficier maritiem.

Wat wordt er van je verwacht

Je bent fysiek en mentaal in goede conditie en onderhoud deze ook actief. Leiding geven is voor jou geen probleem en je stuurt graag mensen aan om een gezamenlijk doel te kunnen bereiken. Je hebt een groot verantwoordingsgevoel en maakt je graag nuttig voor de samenleving en maatschappij. Daarnaast ben je gedreven en gemotiveerd om hard te werken.

Opleidingskosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school. - Voltijd MBO (BOL): Voor het studiejaar 2023/2024 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.357,-. Neem voor mogelijkheden Lees verder »

Informatie

  Niveau MBO
  Duur 2-3 jaar
  Vormen BOL
  Branches Veiligheidsberoepen

Instroom / toelatingseisen

Een mbo-opleiding op niveau 3 heet een vakopleiding. De opleiding duurt 3 jaar.
De toelatingseisen voor een vakopleiding zijn:
minimaal vmbo kader. Heb je bijvoorbeeld een vmbo-diploma basisleerweg? Dan voldoe je niet aan de toelatingseisen voor een Lees verder »

Kans op stage / werk

Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten
Veel kansVeel
Voldoende kansVoldoende
In evenwichtIn evenwicht
Weinig kansWeinig
Zeer weinig kansZeer weinig

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): Scalda
Vonk
Controle code*: 6e772Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Wordt gegeven aan:

Scalda
Vonk