Opleiding & Beroep - Opleidingen - Waterbouwer

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Waterbouwer

Beschrijving opleiding

Als waterbouwer werk je bij bedrijven in de sector grond-, water- en wegenbouw. Je bent werkzaam in kleine, middelgrote of grote bedrijven of als zzp-er. De bedrijven hebben als voornaamste activiteiten baggeren, kust- en oeverwerk. Het maken van houtconstructies en grondverzet komen ook regelmatig voor. De opdrachtgevers zijn andere aannemers, overheidsinstellingen, particulieren en particulier Lees verder »

Opleidingsinhoud

Tijdens je opleiding leer je verschillende aspecten die te maken hebben met het werk als waterbouwer. Je leert waterbouwkundige constructies te maken, door middel van afgraven en ophogen en bijvoorbeeld baggeren. Het onderhouden van deze constructies is een onderdeel van de opleiding. Je leert tevens hoe sluizen, dijken en waterkeringen worden ontworpen en gemaakt. Met machines omgaan en Lees verder »

Wat wordt er van je verwacht

Je kan goed communiceren en in teamverband werken en bent kwaliteits- en kostenbewust. Je bent bekend met de regelgeving op het gebied van veiligheid, arbo en milieu en handelt daar ook naar. Daarnaast ben jij je bewust van de risico’s die het niet naleven van deze regelgeving met zich meebrengt.

Opleidingskosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school. - Voltijd MBO (BOL): Voor het studiejaar 2023/2024 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.357,-. Neem voor mogelijkheden Lees verder »

Informatie

  Niveau MBO
  Duur 2
  Vormen BBL
  Branches Afbouw, Bouw, Infrastructuur

Instroom / toelatingseisen

Een mbo-opleiding op niveau 2 heet een basisberoepsopleiding. Wil je bijvoorbeeld verkoper of medewerker financiële administratie worden? Dan kan je terecht bij een basisberoepsopleiding op niveau 2. De toelatingseisen voor dit niveau mbo-studies zijn Lees verder »

Kans op stage / werk

Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten
Veel kansVeel
Voldoende kansVoldoende
In evenwichtIn evenwicht
Weinig kansWeinig
Zeer weinig kansZeer weinig

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): Firda (jongeren)
ROC van Twente
ROC Midden Nederland
Regio College
Techniek College Rotterdam
Controle code*: ee671Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk