Opleiding & Beroep - Opleidingen - Automotive

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Automotive

Beschrijving opleiding

Auto’s, vrachtwagens en motoren staan tegenwoordig bol van technieken om duurzamer, zuiniger, veiliger, en sneller te kunnen rijden. Aan die ontwikkelingen kun je als Automotive Engineer een bijdrage leveren. Het oplossen van de problemen met milieu, uitputting van fossiele energiebronnen, filevorming en veiligheid vraagt om jouw expertise! Automotive houdt zich bezig met alle processen die Lees verder »

Opleidingsinhoud

De opleiding Automotive is een vierjarige hbo-opleiding. De opleiding leidt professionals op die bekwaam zijn in het onderzoeken, ontwerpen, ontwikkelen en testen van autotechnische producten en die tevens competent zijn op het gebied van produceren, commercialiseren en verbeteren. Centraal staan: - ‘Know what’: welke materialen, welke componenten en functies, welk voertuig wordt Lees verder »

Wat wordt er van je verwacht

Automotive is een hbo-bacheloropleiding. De nadruk ligt op duurzame aandrijflijnen (hybride autosystemen, elektrische aandrijving, motoren met nabehandelingsystemen) en integrale voertuigveiligheid (verkeersveiligheid en voertuigsystemen, geavanceerde bestuurder-hulpsystemen) voor zowel lichte als zware voertuigen. Met behulp van (computer)modellen kan het gehele proces van concept tot getest en Lees verder »

Opleidingskosten

In het hoger onderwijs moet je collegegeld betalen aan de hogeschool of universiteit. Bij een hoger onderwijsinstelling die door de overheid gefinancierd wordt, is het collegegeld voor bepaalde groepen vastgesteld. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school. - Voltijdse opleiding (VTO): Voor het studiejaar Lees verder »

Vervolgopleidingen

Automotive systems (M)

Informatie

  Niveau HBO
  Duur 2 jaar
  Vormen Voltijd, Duaal
  Branches Carrosserietechniek, Milieu, Transport

Instroom / toelatingseisen

Je wordt toegelaten tot de opleiding Automotive als je in het bezit bent van een havo- of vwo-diploma of een mbo-diploma (niveau 4). Een afgestudeerde havist of vwo’er moet bovendien ook nog over het juiste profiel beschikken

Havo
Profiel: C&M, Lees verder »

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): Fontys Hogescholen
Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
Hogeschool Rotterdam
Fontys Hogescholen - Automotive
Fontys Hogescholen - Bedrijfsmanagement & Techniek
Controle code*: 4ce52Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk