Opleiding & Beroep - Opleidingen - Touringcarchauffeur

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Touringcarchauffeur

Beschrijving opleiding

In je werk als Touringcarchauffeur vervoer je personen in een touringcar, eventueel voorzien van een aanhangwagen of ski-bak. Dit vindt plaats binnen de door wet- en regelgeving bepaalde kaders. Als Touringcarchauffeur werk je in de infrastructuur van Nederland en andere Europese landen. De chauffeur heeft te maken met onregelmatige diensten. In de touringcarbranche worden verschillende vormen Lees verder »

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding leer jij hoe je een touringcar bestuurt. Naast je rijvaardigheid leer jij ook hoe je het beste kunt communiceren met mensen. Je wordt immers opgeleid voor een dienstverlenend vak, communicatie is hier een belangrijk onderdeel van. Wanneer er de mogelijkheid bestaat dat je gaat rijden buiten Nederland zijn verschillende talen ook van belang om onder de knie te krijgen. Binnen Lees verder »

Wat wordt er van je verwacht

Je bent een sociaal persoon die gemakkelijk een praatje met jan en alleman maakt. Je bent klantvriendelijk en een gastvrije uitstraling. Je vind zelfstandig werken geen probleem en bent flexibel ingesteld. Dit is van belang aangezien het beroep te maken heeft met veel verschillende diensten en ploegen.

Opleidingskosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school. - Voltijd MBO (BOL): Voor het studiejaar 2023/2024 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.357,-. Neem voor mogelijkheden Lees verder »

Informatie

  Niveau MBO
  Duur 2 jaar
  Vormen Onbekend
  Branches Toerisme, Transport

Instroom / toelatingseisen

Een mbo-opleiding op niveau 2 heet een basisberoepsopleiding. Wil je bijvoorbeeld verkoper of medewerker financiële administratie worden? Dan kan je terecht bij een basisberoepsopleiding op niveau 2. De toelatingseisen voor dit niveau mbo-studies zijn Lees verder »

Kans op stage / werk

Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten
Veel kansVeel
Voldoende kansVoldoende
In evenwichtIn evenwicht
Weinig kansWeinig
Zeer weinig kansZeer weinig

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): EDUmatch
Controle code*: 1b511Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Wordt gegeven aan:

EDUmatch