Opleiding & Beroep - Opleidingen - Monteur koude- en klimaatsystemen

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Monteur koude- en klimaatsystemen

Beschrijving opleiding

Bijna elk gebouw met een openbare ruimte is tegenwoordig voorzien van airconditioning of een ander systeem voor temperatuurregulatie. Net als andere installaties hebben deze zogenaamde koude- en klimaatsystemen onderhoud nodig. Als Monteur koude- en klimaatsystemen ben je naast het onderhoud ook verantwoordelijk voor de aanleg en reparatie hiervan. Jouw werkgever is een bedrijf dat deze systemen Lees verder »

Opleidingsinhoud

De beroepsopleiding tot Monteur koude- en klimaatsystemen heeft een niveau van MBO2. Er is een basisdeel waarin aandacht is voor de kernkwaliteiten van het beroep en de van overheidswege verplichte vakken als Nederlands en rekenen. Daarnaast is er een keuzedeel waarin je je specialistische kennis kunt aanscherpen.

Wat wordt er van je verwacht

Koude- en klimaatsystemen zijn meestal mooi weggewerkt. Dat maakt jouw werk moeilijker bereikbaar. Je zult soms op hoogte moeten werken. Je schrikt dus niet terug voor een uitdaging, maar je houdt wel altijd de veiligheid en regels goed in het oog. Je zorgt ervoor dat de klant zo snel mogelijk geholpen wordt en weinig overlast ervaart van jouw werkzaamheden. Zo ben je een representatief Lees verder »

Opleidingskosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school. - Voltijd MBO (BOL): Voor het studiejaar 2023/2024 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.357,-. Neem voor mogelijkheden Lees verder »

Informatie

  Niveau MBO
  Duur
  Vormen BOL, BBL
  Branches Installatietechniek

Instroom / toelatingseisen

Een mbo-opleiding op niveau 2 heet een basisberoepsopleiding. Wil je bijvoorbeeld verkoper of medewerker financiële administratie worden? Dan kan je terecht bij een basisberoepsopleiding op niveau 2. De toelatingseisen voor dit niveau mbo-studies zijn Lees verder »

Kans op stage / werk

Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten
Veel kansVeel
Voldoende kansVoldoende
In evenwichtIn evenwicht
Weinig kansWeinig
Zeer weinig kansZeer weinig

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): Alfa College
Koning Willem I College
ROC Ter AA
ROC Leiden
MBO Amersfoort
MBO Amersfoort
Techniek College Rotterdam
Aventus Installatie- & Koudetechniek
Controle code*: 238d0Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk