Opleiding & Beroep - Opleidingen - Monteur service en onderhoud installaties en systemen

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Monteur service en onderhoud installaties en systemen

Beschrijving opleiding

De naam van de opleiding geeft al grotendeels aan wat je van het beroep Monteur service en onderhoud installaties en systemen kunt verwachten. Je bent werkzaam in de technische sector en neemt de storingsdienst en/of het onderhoud voor je rekening. Dat houdt in dat je systemen, installaties of apparatuur inspecteert, optimaliseert en eventuele storingen opspoort en verhelpt. Je werkgever is vaak Lees verder »

Opleidingsinhoud

De opleiding bestaat uit een basisdeel met beroepsspecifieke onderdelen en verplichte vakken als rekenen en Nederlands. Daarnaast is er een profieldeel met keuzevakken. Onderdelen waar je aan mag denken zijn bijvoorbeeld het leren van het in bedrijf stellen van gasinstallaties. Daarnaast leer jij storingen op te sporen en leer je samenwerken en veilig werken.

Wat wordt er van je verwacht

Tijdens de opleiding kom je in aanraking met de basisprincipes achter installaties en systemen. De exacte apparatuur verschilt echter per bedrijf. Het is daarom belangrijk dat je je dienstbaar opstelt en de tijd neemt om de apparatuur, installaties of systemen van jouw werkgever goed te leren kennen. Bij je werkzaamheden zul je rekening moeten houden met de richtlijnen en regels die gelden. Lees verder »

Opleidingskosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school. - Voltijd MBO (BOL): Voor het studiejaar 2023/2024 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.357,-. Neem voor mogelijkheden Lees verder »

Informatie

  Niveau MBO
  Duur
  Vormen BOL, BBL
  Branches Installatietechniek

Instroom / toelatingseisen

Een mbo-opleiding op niveau 2 heet een basisberoepsopleiding. Wil je bijvoorbeeld verkoper of medewerker financiële administratie worden? Dan kan je terecht bij een basisberoepsopleiding op niveau 2. De toelatingseisen voor dit niveau mbo-studies zijn Lees verder »

Kans op stage / werk

Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten
Veel kansVeel
Voldoende kansVoldoende
In evenwichtIn evenwicht
Weinig kansWeinig
Zeer weinig kansZeer weinig

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): Vista College
ROC Horizon College
Da Vinci College
ROC van Twente
ROC Midden Nederland
ROC Nijmegen
Summa College
ROC van Amsterdam
Regio College
ROC Nova College
MBO Amersfoort
MBO Amersfoort
Techniek College Rotterdam
Aventus Installatie- & Koudetechniek
Controle code*: d55b0Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk