|
Zelfstandig werkend bakker
Beschrijving opleiding
Als zelfstandig werkend bakker ben je werkzaam in de bakkerijbranche. Je werkt bij een (ambachtelijke) bakkerij, banketbakkerij of patisserie.
Je houdt je voornamelijk bezig met het maken van allerlei bakkerijproducten zoals brood, gebak en koek. Jij zorgt ervoor dat de kwaliteit uitstekend is door vaste recepturen te bereiden. Maar als zelfstandig werkend bakker maak je ook speciale Lees verder »
Opleidingsinhoud
Tijdens de opleiding Zelfstandig werken bakker leer je diverse bakkerijproducten, zoals brood en banket, zelfstandig te vervaardigen. Ook kun jij, na afronding van de opleiding, zorg te dragen voor je persoonlijke hygiëne en de bedrijfshygiëne.
Wat wordt er van je verwacht
Je voert de werkzaamheden zelfstandig uit. Daarbij werk je veel samen met collega’s, waarbij je het werk staand uitvoert. Als zelfstandig werkend bakker ben je vaak vroeg uit de veren, om te zorgen voor verse bakkerijproducten in de winkel.
Je weet alles af van verschillende ingrediënten, bereidingswijzen en producten en zorgt voor de beste kwaliteit van het brood en banket. Daarnaast Lees verder »
Opleidingskosten
Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school.
- Voltijd MBO (BOL):
Voor het studiejaar 2024/2025 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.419,-.
Neem voor mogelijkheden Lees verder »
|
|
Informatie
Niveau |
MBO |
Duur |
2-3 |
Vormen |
BOL, BBL |
Branches |
Voeding |
Instroom / toelatingseisen
Een mbo-opleiding op niveau 3 heet een vakopleiding. De opleiding duurt 3 jaar.
De toelatingseisen voor een vakopleiding zijn:
minimaal vmbo kader. Heb je bijvoorbeeld een vmbo-diploma basisleerweg? Dan voldoe je niet aan de toelatingseisen voor een Lees verder »
|
|
Meer resultaten:
Gevonden in andere categorieën:
|
|
|