Opleiding & Beroep - Opleidingen - Sociaal werk

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Sociaal werk

Beschrijving opleiding

Tijdens je studie Sociaal werk moet je kiezen of je na je studie als Sociaal cultureel werker of als Sociaal maatschappelijk dienstverlener aan de slag wilt. Als Sociaal cultureel werker kan je aan de slag gaan bij de gehandicaptenzorg, de maatschappelijke opvang, organisaties die zich bezighouden met kunst, cultuur en amusement en educatie, buurthuizen en buitenschoolse opvang. Als Sociaal Lees verder »

Opleidingsinhoud

Je bent sociaal, zorgzaam en altijd geïnteresseerd in de mensen in je omgeving. Een praatje maken gaat jou makkelijk af en hulp aanbieden waar nodig is voor jou vanzelfsprekend. Een sociaal werker zet zich in voor mensen. Dit kunnen ouderen zonder sociaal netwerk zijn, maar ook probleemjongeren of asielzoekers. Alle lagen van de maatschappij kunnen bij een sociaal werker terecht. Binnen de Lees verder »

Wat wordt er van je verwacht

Als Sociaal werker los je de vraagstukken die er zijn op, samen met de burgers. Je doet dit door te werken vanuit de wijkaccomodaties. Deze hebben steeds vaker een niet gebonden karakter. Je organiseert allerlei activiteiten op het gebied van cultuur, kunst, sport en spel. Je werkt voor mensen van alle leeftijden die in een achterstandsituatie zitten. Je zorgt ervoor dat hun leven leuker Lees verder »

Opleidingskosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school. - Voltijd MBO (BOL): Voor het studiejaar 2023/2024 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.357,-. Neem voor mogelijkheden Lees verder »

Informatie

  Niveau MBO
  Duur
  Vormen BOL, BBL
  Branches Gezondheidszorg, Sociale dienstverlening

Instroom / toelatingseisen

Kans op stage / werk

Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten
Veel kansVeel
Voldoende kansVoldoende
In evenwichtIn evenwicht
Weinig kansWeinig
Zeer weinig kansZeer weinig

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): ROC Horizon College
ROC van Twente
ROC TOP - Amsterdam
Landstede MBO
Controle code*: cdb48Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk