Opleiding & Beroep - Opleidingen - Medewerker veehouderij

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Medewerker veehouderij

Beschrijving opleiding

Als medewerker veehouderij werk je op een productiebedrijf waar dieren worden gehouden. De dieren worden gehouden voor melk, vlees, eieren, pels, opfok of eventueel een combinatie van de genoemden. Je kan, als medewerker veehouderij, ook bij andere bedrijven werken. Je kan daarbij denken aan een loonbedrijf, agrarische handel, servicebedrijf en bedrijfsverzorging. Het werk dat wordt verricht Lees verder »

Opleidingsinhoud

Tijdens je opleiding leer je alles over de verzorging van koeien, paarden ,schapen en varkens. Je leert over de verschillende soorten veevoer die gebruikt worden in de veehouderij, maar ook alles over de huisvesting van vee. De gezondheid en ziektes die voorkomen bij de dieren worden ook uitgebreid behandeld tijdens de opleiding om je voor te bereiden op het leven als échte veehouder. Het omgaan Lees verder »

Wat wordt er van je verwacht

Als medewerker veehouderij zal je na een inwerkperiode veel voorkomende handelingen zelf moeten uitvoeren. Hierbij kan je denken aan het melken, voeren en verzorgen van bijvoorbeeld koeien maar ook het onderhouden van de stallen. Als medewerker veehouderij zal je steeds andere opdrachten kunnen krijgen die worden gegeven door de leidinggevende. De vakbekwaam medewerker veehouderij zal zodra er Lees verder »

Opleidingskosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school. - Voltijd MBO (BOL): Voor het studiejaar 2023/2024 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.357,-. Neem voor mogelijkheden Lees verder »

Informatie

  Niveau MBO
  Duur
  Vormen BOL, BBL
  Branches Groen & Agrarisch

Instroom / toelatingseisen

Een mbo-opleiding op niveau 2 heet een basisberoepsopleiding. Wil je bijvoorbeeld verkoper of medewerker financiële administratie worden? Dan kan je terecht bij een basisberoepsopleiding op niveau 2. De toelatingseisen voor dit niveau mbo-studies zijn Lees verder »

Kans op stage / werk

Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten
Veel kansVeel
Voldoende kansVoldoende
In evenwichtIn evenwicht
Weinig kansWeinig
Zeer weinig kansZeer weinig

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): Citaverde College
Terra MBO
Edudelta Onderwijsgroep
Aeres MBO
Zone.college
Helicon MBO Den Bosch
Clusius College
Yuverta
AOC De Groene Welle
Scalda
Landstede MBO
Controle code*: a896cTyp de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk