Opleiding & Beroep - Opleidingen - Medewerker hovenier

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Medewerker hovenier

Beschrijving opleiding

Het werk van een medewerker hovenier zal hoofdzakelijk buiten plaatsvinden. Dat zal bij de gemeente of een hoveniersbedrijf zijn. Je zal, als medewerker hovenier, ook een terrein moeten kunnen betegelen en beplanten. Je werkt dus niet alleen met bomen, struiken, planten maar ook met tegels en dergelijke. Je zal ook rioleringen en afwateringen aan moeten leggen. Je zal dus veel meer moeten doen Lees verder »

Opleidingsinhoud

Je gaat alles leren over de natuur, de bodem en de aarde. Je leert verschillende planten kennen en hoe je deze moet onthouden. Het onderhouden van de natuur in het algemeen staat centraal bij de opleiding medewerker hovenier, je kunt vakken verwachten zoals grasmaaien, bestrating leggen en bomen snoeien. Deze werkzaamheden voer je uit met machines, je gaat in de praktijk leren hoe je op een Lees verder »

Wat wordt er van je verwacht

Je zal in staat moeten zijn om tuinen van particulieren aan te leggen en te onderhouden. Ook zal het voorkomen dat je een kasteeltuin aan moet leggen of een instellingstuin. Het stadsgroen behoort ook tot een van de werkzaamheden. Je zal een gevoel moeten hebben voor esthetiek en functionaliteit. Het groen dat wordt aangelegd zal een sociale of maatschappelijke functie moeten hebben. Een Lees verder »

Opleidingskosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school. - Voltijd MBO (BOL): Voor het studiejaar 2023/2024 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.357,-. Neem voor mogelijkheden Lees verder »

Informatie

  Niveau MBO
  Duur 1-2
  Vormen BOL, BBL
  Branches Groen & Agrarisch

Instroom / toelatingseisen

Een mbo-opleiding op niveau 2 heet een basisberoepsopleiding. Wil je bijvoorbeeld verkoper of medewerker financiële administratie worden? Dan kan je terecht bij een basisberoepsopleiding op niveau 2. De toelatingseisen voor dit niveau mbo-studies zijn Lees verder »

Kans op stage / werk

Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten
Veel kansVeel
Voldoende kansVoldoende
In evenwichtIn evenwicht
Weinig kansWeinig
Zeer weinig kansZeer weinig

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): Citaverde College
Lentiz MBO
Terra MBO
Edudelta Onderwijsgroep
Aeres MBO
ROC West Brabant - Prinsentuin College
Zone.college
Helicon MBO Den Bosch
Clusius College
Yuverta
AOC De Groene Welle
Scalda
Curio
Curio
Controle code*: 35a02Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk