Opleiding & Beroep - Opleidingen - Allround pijpenbewerker

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Allround pijpenbewerker

Beschrijving opleiding

Als allround pijpenbewerker kan je aan de slag bij verschillende bedrijven en op verschillende plekken! Zo kun je worden ingezet in een fabriek, maar ook op een boorplatform. Scheepsbouw, installatiebedrijven, lasbedrijven en constructiebedrijven; dat zijn bedrijven waar je als allround pijpenbewerker aan de slag zou kunnen. Je werkt aan verschillende onderdelen van het leidingnetwerk dat nodig Lees verder »

Opleidingsinhoud

Je leert hoe je metalen pijpdelen maakt en aan elkaar kunt lassen. Je werkt daarbij met verschillende technieken, zoals snijden, zagen, slijpen en buigen. Onderhoud en reparaties komen ook aan bod tijden deze opleiding, deze voer je uit met onder andere boormachines, slijptollen en lasapparaten. Naast de praktische zaken, leer je ook om leiding te geven en hoe je het best taken kunt verdelen Lees verder »

Wat wordt er van je verwacht

Je zult tijdens de opleiding en op de werkvloer veel bezig zijn met verschillende apparaten, zoals boormachines, slijptollen en lasapparaten. Het is dus heel belangrijk dat je nauwkeurig werkt en veiligheid voorop stelt. Daarnaast ben je collegiaal en niet bang om het voortouw te nemen in grensverleggende situaties.

Opleidingskosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school. - Voltijd MBO (BOL): Voor het studiejaar 2023/2024 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.357,-. Neem voor mogelijkheden Lees verder »

Informatie

  Niveau MBO
  Duur 2-3
  Vormen BBL
  Branches Metaal

Instroom / toelatingseisen

Een mbo-opleiding op niveau 3 heet een vakopleiding. De opleiding duurt 3 jaar.
De toelatingseisen voor een vakopleiding zijn:
minimaal vmbo kader. Heb je bijvoorbeeld een vmbo-diploma basisleerweg? Dan voldoe je niet aan de toelatingseisen voor een Lees verder »

Kans op stage / werk

Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten
Veel kansVeel
Voldoende kansVoldoende
In evenwichtIn evenwicht
Weinig kansWeinig
Zeer weinig kansZeer weinig

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): Alfa College
Firda (jongeren)
Scalda
ROC van Amsterdam
Controle code*: 843d4Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk