Opleiding & Beroep - Opleidingen - Boomverzorger

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Boomverzorger

Beschrijving opleiding

De opleiding boomverzorging bereid je voor op een functie als boomverzorger. Na de opleiding kun je bijvoorbeeld te werk gaan bij boomverzorgings- of hoveniersbedrijven. Ook kun je terecht bij adviesbureaus, bij Staatsbeheer of kun je aan de slag als zelfstandig ondernemer. Als beginnend boomverzorger houd jij je bezig met werkzaamheden rondom groen, grond en infra in de openbare ruimte of op Lees verder »

Opleidingsinhoud

Je leert tijdens de opleiding van alles over het planten en verplanten van bomen, boomveiligheidscontrole, ziekten en plagen, houtanatomie en over hoe je veilig te werk gaat. Ook krijg je praktische vakken zoals klimmen, motorzagen en leer joe hoe je om moet gaan met een hoogwerker. Tijdens de opleiding volg je ook de standaard vakken Nederlands, rekenen en burgerschap en loop je een tijd Lees verder »

Wat wordt er van je verwacht

Als boomverzorger werk je graag buiten, heb je affiniteit met natuur en heb je aandacht voor duurzaamheid. Ook ben je fysiek sterk en heb je geen problemen met hoogte. Voor de functie is het belangrijk dat je goed in teamverband kunt werken en dat je servicegericht bent naar omstanders toe. Ook heb je enige verantwoordelijkheidsgevoel en ben je communicatief sterk. Tijdens de opleiding Lees verder »

Opleidingskosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school. - Voltijd MBO (BOL): Voor het studiejaar 2023/2024 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.357,-. Neem voor mogelijkheden Lees verder »

Informatie

  Niveau MBO
  Duur 2-3
  Vormen BBL
  Branches Groen & Agrarisch

Instroom / toelatingseisen

Een mbo-opleiding op niveau 3 heet een vakopleiding. De opleiding duurt 3 jaar.
De toelatingseisen voor een vakopleiding zijn:
minimaal vmbo kader. Heb je bijvoorbeeld een vmbo-diploma basisleerweg? Dan voldoe je niet aan de toelatingseisen voor een Lees verder »

Kans op stage / werk

Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten
Veel kansVeel
Voldoende kansVoldoende
In evenwichtIn evenwicht
Weinig kansWeinig
Zeer weinig kansZeer weinig

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): Yuverta
Controle code*: 6197bTyp de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Wordt gegeven aan:

Yuverta