Opleiding & Beroep - Opleidingen - Dier in de Duurzame Samenleving (Dier- en Veehouderij) (AD)

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Dier in de Duurzame Samenleving (Dier- en Veehouderij) (AD)

Beschrijving opleiding

Een breed werkveld, dat varieert van het leiden van het eigen boerenbedrijf tot Exportmanager volledige voeders. Je kunt denken aan de verzorging en gezondheid van dieren, productiemethoden, voeding, de bouw en de klimaatbeheersing in de stallen, de verkoop en export van de producten - het hoort er allemaal bij. Je kunt daarom op veel verschillende plaatsen terechtkomen, afhankelijk van je Lees verder »

Opleidingsinhoud

De propedeuse (1 jaar) bestaat uit een aantal vakken, bedoeld als basis voor de keuzes die in de hoofdfase gemaakt moeten worden. De stof is verdeeld over modulen, waarin een aantal algemene en specifieke vakken aan de orde komen, zoals moderne vreemde talen, economische en exacte vakken, sociologie, onderzoekstechnieken en recht. In de hoofdfase (die 3 jaar duurt) moet een keuze gemaakt Lees verder »

Ervaringsverhaal

Vraag 1 door Sigrid: Valt de studie diergeneeskunde erg mee of juist erg tegen? Het lijkt mij namelijk ook heel leuk om te doen, maar ik zie best wel een beetje op tegen nog eens 6 jaar hard werken aan school. :) Tja, dat is wel een moeilijke vraag. Er zijn veel studenten die de studie heel moeilijk vinden, maar ik vond het vooral altijd erg leuk. Je moet wel goed kunnen leren want er zijn best Lees verder »

Wat wordt er van je verwacht

Als je belangstelling voor dieren koppelt aan praktisch en commercieel inzicht, gecombineerd met zorg voor het welzijn van de dieren, kom je een heel eind. Daarbij moet je je ook bewust zijn van de (soms moeizame) relatie tussen natuur, milieu en veehouderij en de veranderende eisen die hierdoor gesteld worden aan de bedrijfsvoering.

Opleidingskosten

In het hoger onderwijs moet je collegegeld betalen aan de hogeschool of universiteit. Bij een hoger onderwijsinstelling die door de overheid gefinancierd wordt, is het collegegeld voor bepaalde groepen vastgesteld. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school. - Voltijdse opleiding: Volg je een voltijdse opleiding Lees verder »

Informatie

  Niveau HBO
  Duur 4
  Vormen Voltijd, Deeltijd
  Branches Dieren, Groen & Agrarisch

Instroom / toelatingseisen

Voor de actuele eisen aan de vooropleiding verwijzen we je naar de website van de aanbieder.

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): CAH Vilentum Hogeschool
Aeres Hogeschool
Hogeschool Inholland
Controle code*: 7a27eTyp de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk