Opleiding & Beroep - Opleidingen - Voedingsmiddelentechnologie

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Voedingsmiddelentechnologie

Beschrijving opleiding

Als voedingsmiddelentechnoloog ben je vooral gericht op de (grootschalige) productie (procesmatige productie) van voedingsmiddelen. Hierbij kun je denken aan vlees, brood, dranken en snoep, maaltijden, soepen, in glas of in blik, halfklaar-producten, diepvries of gekoeld. Het gaat om het ontwikkelen van nieuwe producten, het verbeteren van de productie en het beperken van milieuschade en afval. Lees verder »

Opleidingsinhoud

De propedeuse (1 jaar) bestaat uit een aantal vakken, bedoeld als basis voor de keuzes die in de hoofdfase gemaakt moeten worden. De stof is verdeeld over modulen, waarin projectgewijs de kernvakken aan de orde komen, zoals: product- en proceskwaliteit, productontwikkelingmarketing en communicatie, bedrijfskunde, levensmiddelenchemie, microbiologie en voedingsleer. Ook algemene vakken komen aan Lees verder »

Wat wordt er van je verwacht

Je moet zeer geïnteresseerd zijn in de productie van levensmiddelen. Als je de technisch-onderzoekende kant het leukst vindt, moet je houden van chemie, laboratoria en onderzoek. Als je kiest voor de consumentenkant, moet je communicatie, marketing en verkooptechnieken interessant vinden. Als je het liefst met de productie bezig bent zijn leidinggevende en organisatorische kwaliteiten onmisbaar. Lees verder »

Opleidingskosten

In het hoger onderwijs moet je collegegeld betalen aan de hogeschool of universiteit. Bij een hoger onderwijsinstelling die door de overheid gefinancierd wordt, is het collegegeld voor bepaalde groepen vastgesteld. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school. - Voltijdse opleiding: Voor het studiejaar 2016/2017 Lees verder »

Informatie

  Niveau HBO
  Duur 4
  Vormen Voltijd
  Branches Foodindustrie, Levensmiddelentechnologie, Versindustrie, Voeding

Instroom / toelatingseisen

Nieuwe toelatingseisen*:
Havo met profiel: NT, NG, EM (met Wiskunde A en Scheikunde)
Vwo met profiel: NT, NG, EM (met Wiskunde A en Scheikunde)
Oude toelatingseisen*:
Havo met profiel: NT, NG, EM (met Scheikunde en Wiskunde B 1)
Vwo met profiel: Lees verder »

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): Hogeschool Van Hall Larenstein
NHL Hogeschool
HAS Den Bosch
Controle code*: f6a41Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Beroepen bij deze opleiding:

Levensmiddelentechnoloog