Opleiding & Beroep - Opleidingen - Vaktherapie

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Vaktherapie

Beschrijving opleiding

Je werkt met mensen met emotionele en geestelijke problemen. Je doet dat niet door alleen met ze te praten of medicijnen voor te schrijven, maar je gebruikt creatieve middelen als toneelspelen (drama), dans, muziek (maken en luisteren), zingen, tekenen en schilderen. Door zich op deze wijze te uiten kunnen mensen duidelijk maken met welke problemen ze worstelen en kun jij, samen met andere Lees verder »

Opleidingsinhoud

De propedeuse duurt 1 jaar. In dit jaar maak je kennis met de verschillende facetten en werkvelden van de creatief therapeut. De opleiding concentreert zich rond het middel ('medium') dat jij wilt gebruiken in de therapie zoals muziek, drama, beeldende vormen of dans en beweging. In het eerste jaar volg je lessen in je eigen medium en een van de andere, in audiovisuele vorming en in een Lees verder »

Ervaringsverhaal

Vraag 1 door Carmen: Hallo Wouter, waarom psychologie? Ik heb voor psychologie gekozen omdat ik graag wil weten waarom mensen zich gedragen zoals ze zich gedragen. Het gedrag van een iemand is afhankelijk van zoveel dingen; het verleden van iemand, de omgeving, groepsdruk, opvoeding etc..dat boeit mij wel. Vraag 2 door Salie: Bij welke psychologen/ richting zou jij jezelf indelen? Ik heb Lees verder »

Meer ervaringen:
Ervaringen van Wouter
Ervaringen van Giovanni
Ervaringen van Suus
Ervaringen van Madelon
Ervaringen van Melinda
Ervaringen van Esther Reuver

Wat wordt er van je verwacht

Je moet creatief zijn en die creativiteit willen gebruiken om andere mensen te helpen hun problemen op te lossen of het leven leefbaarder te maken. Je moet je kunnen inleven in andere mensen (zonder zelf van hun zorgen wakker te liggen). Betrokkenheid, invoelend vermogen, sociale vaardigheden, allemaal eigenschappen die je goed kunt gebruiken, naast creativiteit.

Opleidingskosten

In het hoger onderwijs moet je collegegeld betalen aan de hogeschool of universiteit. Bij een hoger onderwijsinstelling die door de overheid gefinancierd wordt, is het collegegeld voor bepaalde groepen vastgesteld. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school. - Voltijdse opleiding: Voor het studiejaar 2019/2020 Lees verder »

Informatie

  Niveau HBO
  Duur 4
  Vormen Voltijd
  Branches Gedrag, Maatschappij, Muziek, Kunst & Cultuur, Welzijn

Instroom / toelatingseisen

Havo met profiel: NT, NG, EM, CM
Vwo met profiel: NT, NG, EM, CM
Let op: sommige hogescholen vragen afwijkende of aanvullende toelatingseisen; laat je hierover informeren bij de hogeschool van jouw keuze.

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): Hogeschool Zuyd
Hogeschool Utrecht
NHL Stenden Hogeschool
Hogeschool Leiden
Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
Zuyd Hogeschool
Controle code*: 33f30Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk