Opleiding & Beroep - Opleidingen - Vaktherapie

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Vaktherapie

Beschrijving opleiding

Je werkt met mensen met emotionele en geestelijke problemen. Je doet dat niet door alleen met ze te praten of medicijnen voor te schrijven, maar je gebruikt creatieve middelen als toneelspelen (drama), dans, muziek (maken en luisteren), zingen, tekenen en schilderen. Door zich op deze wijze te uiten kunnen mensen duidelijk maken met welke problemen ze worstelen en kun jij, samen met andere Lees verder »

Opleidingsinhoud

De propedeuse duurt 1 jaar. In dit jaar maak je kennis met de verschillende facetten en werkvelden van de creatief therapeut. De opleiding concentreert zich rond het middel ('medium') dat jij wilt gebruiken in de therapie zoals muziek, drama, beeldende vormen of dans en beweging. In het eerste jaar volg je lessen in je eigen medium en een van de andere, in audiovisuele vorming en in een Lees verder »

Ervaringsverhaal

Vraag 1 door Dewi Psychologie of sociologie lijkt me wel leuk om te gaan studeren. Ik heb gehoord dat je daarvoor biologie in je pakket moet kiezen, maar ik ben helemaal niet goed in biologie, is het echt perse nodig om biologie te hebben? Nee hoor, je hebt geen biologie nodig, alleen een VWO diploma. Wel kan ik je Wiskunde A aanraden omdat een belangrijk onderdeel van de opleiding uit Lees verder »

Meer ervaringen:
Ervaringen van Giovanni
Ervaringen van Melinda
Ervaringen van Esther Reuver
Ervaringen van Madelon
Ervaringen van Wouter
Ervaringen van Suus

Wat wordt er van je verwacht

Je moet creatief zijn en die creativiteit willen gebruiken om andere mensen te helpen hun problemen op te lossen of het leven leefbaarder te maken. Je moet je kunnen inleven in andere mensen (zonder zelf van hun zorgen wakker te liggen). Betrokkenheid, invoelend vermogen, sociale vaardigheden, allemaal eigenschappen die je goed kunt gebruiken, naast creativiteit.

Opleidingskosten

In het hoger onderwijs moet je collegegeld betalen aan de hogeschool of universiteit. Bij een hoger onderwijsinstelling die door de overheid gefinancierd wordt, is het collegegeld voor bepaalde groepen vastgesteld. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school. - Voltijdse opleiding (VTO): Voor het studiejaar Lees verder »

Informatie

  Niveau HBO
  Duur 4
  Vormen Voltijd, Deeltijd
  Branches Gedrag, Maatschappij, Muziek, Kunst & Cultuur, Welzijn

Instroom / toelatingseisen

Havo met profiel: NT, NG, EM, CM
Vwo met profiel: NT, NG, EM, CM
Let op: sommige hogescholen vragen afwijkende of aanvullende toelatingseisen; laat je hierover informeren bij de hogeschool van jouw keuze.

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): Hogeschool Utrecht
NHL Stenden Hogeschool
Hogeschool Leiden
Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
Zuyd Hogeschool
Controle code*: 9f7a6Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk