Opleiding & Beroep - Opleidingen - Farmakunde

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Farmakunde

Beschrijving opleiding

Een splinternieuwe opleiding voor een beroep waarvoor plaats is gekomen door de snelle ontwikkelingen in de gezondheidszorg en medicijnvoorzieningen. Apotheken veranderen van kleine wijkvoorzieningen, waar medicijnen gemaakt worden in moderne, grote bedrijven, waar veel medicijnen kant en klaar zijn. In deze apotheken is voorlichting en advies een steeds grotere rol gaan spelen. Zulke bedrijven Lees verder »

Opleidingsinhoud

De propedeuse (1 jaar) is vooral bedoeld om kennis te maken met het werkveld en om de basiskennis en basisvaardigheden te verkrijgen. Vakgebieden waar je mee bezig zult zijn: bedrijfsvoering, personeels- en financieel beleid, logistiek en planning. Dit kan zijn in thematisch of projectgericht onderwijs. Tevens oriënteer je je in het eerste jaar op verschillende onderdelen van de studie. Het Lees verder »

Ervaringsverhaal

Vraag 1 door Femke Kan jij zelf paracetamol maken? Wellicht bedoel je of we zelf leren hoe je pillen moet “draaien”? Op zich wordt dit niet meer uitgevoerd. Je leert wel wat de samenstelling moet zijn om een tablet te slaan en hoe je diverse grondstoffen moet verwerken tot tabletten. Het handmatig “draaien”van pillen is een tijdrovende klus en wordt dan ook niet meer onderwezen. Je Lees verder »

Meer ervaringen:
Ervaringen van Rob
Ervaringen van Marijn
Ervaringen van Annebet

Wat wordt er van je verwacht

Zakelijkheid staat voorop. Je moet de kwaliteiten van een manager hebben - overzicht en overwicht. Daarnaast is het belangrijk dat je goede communicatieve eigenschappen hebt, organisatorische kennis en commercieel inzicht. Daarnaast werk je in een bijzondere sector namelijk de gezondheidszorg. Dat vereist veel overleg en kennis van regels en wetten.

Opleidingskosten

In het hoger onderwijs moet je collegegeld betalen aan de hogeschool of universiteit. Bij een hoger onderwijsinstelling die door de overheid gefinancierd wordt, is het collegegeld voor bepaalde groepen vastgesteld. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school. - Voltijdse opleiding: Volg je een voltijdse opleiding Lees verder »

Informatie

  Niveau HBO
  Duur 4
  Vormen Voltijd, Deeltijd
  Branches Gezondheidszorg, Management & Org.

Instroom / toelatingseisen

Voor de actuele eisen aan de vooropleiding verwijzen we je naar de website van de aanbieder.

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): Hogeschool Utrecht
Controle code*: 9e107Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Wordt gegeven aan:

Hogeschool Utrecht