Opleiding & Beroep - Opleidingen - Theater

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Theater

Beschrijving opleiding

De functies die je later kunt vervullen hangt erg af van de richting die je tijdens je opleiding gekozen hebt. Je kunt in de meest uiteenlopende richtingen werk vinden. Hierbij kun je denken aan klassiek ballet of moderne dans, jazz, showballet of werken bij het toneel of televisie. Je kunt aan de slag in de kleinkunst, regie, mime of als docent. Je kunt in dienst zijn bij theatergroepen of Lees verder »

Opleidingsinhoud

De propedeuse duurt 1 jaar en geldt als basis voor de keuzes die je in de hoofdfase moet maken, binnen de richting die je al gekozen moet hebben voor aanmelding. We onderscheiden o.m.: Dans (klassiek ballet, moderne theaterdans, nieuwe dans, jazz- en showmusicaldans); Toneel; Kleinkunst; Regie; Theatertechniek. In de propedeuse maak je kennis met de theoretische en praktische facetten van Lees verder »

Ervaringsverhaal

Vraag 1 door Sem: Gelden voor een kunstenaar dezelfde belastingregels als voor mensen met een gewone baan? Zo Sem, da’s gelijk een lekker ingewikkelde vraag. Je moet natuurlijk gewoon belasting betalen over het geld dat je verdient. Bovendien lever je ook als je optreedt een soort product. Daarvoor moet je dan BTW betalen. Maar omdat het beroep van kunstenaar moeilijk te omschrijven is, zijn Lees verder »

Meer ervaringen:
Ervaringen van Jeroen
Ervaringen van Merel
Ervaringen van Marijke
Ervaringen van Alice van Bremen

Wat wordt er van je verwacht

Interesse in theaterkunst - een goede gezondheid - doorzettingsvermogen en veel fantasie en creativiteit, goede uitdrukkingsvaardigheid en niet alleen mondeling. Mimiek en beweging zijn in alle werkvelden belangrijk. Natuurlijk moet je als danser aan een aantal fysieke eisen kunnen voldoen, terwijl voor een acteur de stem erg belangrijk is. Je moet goed kunnen samenwerken en kritiek kunnen Lees verder »

Opleidingskosten

In het hoger onderwijs moet je collegegeld betalen aan de hogeschool of universiteit. Bij een hoger onderwijsinstelling die door de overheid gefinancierd wordt, is het collegegeld voor bepaalde groepen vastgesteld. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school. - Voltijdse opleiding: Volg je een voltijdse opleiding Lees verder »

Informatie

  Niveau HBO
  Duur 4
  Vormen Voltijd
  Branches Muziek, Kunst & Cultuur

Instroom / toelatingseisen

Voor de actuele eisen aan de vooropleiding verwijzen we je naar de website van de aanbieder.

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
ArtEZ Academie voor Art & Design, Theater & Dans, Conservatorium Arnhem
Zuyd Hogeschool
Controle code*: 69371Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk