Opleiding & Beroep - Opleidingen - Theater

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Theater

Beschrijving opleiding

De functies die je later kunt vervullen hangt erg af van de richting die je tijdens je opleiding gekozen hebt. Je kunt in de meest uiteenlopende richtingen werk vinden. Hierbij kun je denken aan klassiek ballet of moderne dans, jazz, showballet of werken bij het toneel of televisie. Je kunt aan de slag in de kleinkunst, regie, mime of als docent. Je kunt in dienst zijn bij theatergroepen of Lees verder »

Opleidingsinhoud

De propedeuse duurt 1 jaar en geldt als basis voor de keuzes die je in de hoofdfase moet maken, binnen de richting die je al gekozen moet hebben voor aanmelding. We onderscheiden o.m.: Dans (klassiek ballet, moderne theaterdans, nieuwe dans, jazz- en showmusicaldans); Toneel; Kleinkunst; Regie; Theatertechniek. In de propedeuse maak je kennis met de theoretische en praktische facetten van Lees verder »

Ervaringsverhaal

Vraag 1 door Marije Wat houdt jouw studie precies in? Bij Theaterwetenschap bestudeer je alles wat met theater te maken heeft. Je leert hoe de structuur van toneelstukken in elkaar zit, en hoe je een voorstelling kunt analyseren (bv. hoe zit die structuur in elkaar, zitten daar ‘fouten’ in, hoe kun je die verbeteren?). Maar behalve die inhoudelijke kant van Theaterwetenschap krijg je ook Lees verder »

Meer ervaringen:
Ervaringen van Marijke
Ervaringen van Jeroen
Ervaringen van Merel
Ervaringen van Alice van Bremen

Wat wordt er van je verwacht

Interesse in theaterkunst - een goede gezondheid - doorzettingsvermogen en veel fantasie en creativiteit, goede uitdrukkingsvaardigheid en niet alleen mondeling. Mimiek en beweging zijn in alle werkvelden belangrijk. Natuurlijk moet je als danser aan een aantal fysieke eisen kunnen voldoen, terwijl voor een acteur de stem erg belangrijk is. Je moet goed kunnen samenwerken en kritiek kunnen Lees verder »

Opleidingskosten

In het hoger onderwijs moet je collegegeld betalen aan de hogeschool of universiteit. Bij een hoger onderwijsinstelling die door de overheid gefinancierd wordt, is het collegegeld voor bepaalde groepen vastgesteld. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school. - Voltijdse opleiding (VTO): Voor het studiejaar Lees verder »

Informatie

  Niveau HBO
  Duur 4
  Vormen Voltijd
  Branches Muziek, Kunst & Cultuur

Instroom / toelatingseisen

Voor de actuele eisen aan de vooropleiding verwijzen we je naar de website van de aanbieder.

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
ArtEZ Academie voor Art & Design, Theater & Dans, Conservatorium Arnhem
Zuyd Hogeschool
Controle code*: e5a11Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk