Opleiding & Beroep - Opleidingen - Accountancy

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Accountancy

Beschrijving opleiding

Je kunt werkzaam zijn als accountant (onder verschillende functienamen). Dat betekent het opzetten, inrichten en controleren van financiële administraties en het financieel beheer bij bedrijven, instellingen en organisaties, het controleren van jaarrekeningen. Je kunt bedrijven adviseren en ondersteunen. Je kunt werkzaam zijn bij accountantsbedrijven, bij banken, gemeenten, provinciale en Lees verder »

Opleidingsinhoud

De propedeuse (1 jaar) bestaat uit een aantal economische vakken, bedoeld als basis voor de keuzes die in de hoofdfase gemaakt moeten worden. De stof is verdeeld over modulen. De opleiding bestaat uit economische vakken als bedrijfseconomie, bedrijfscalculatie, algemene economie en recht, belastingrecht, Engels, statistiek en verzekeringswiskunde; kennis van midden- en kleinbedrijf en management Lees verder »

Ervaringsverhaal

Vraag 1 door Youri: Wat houdt je werk ongeveer in? Als Account Manager (AM) ben je verantwoordelijk voor de totale omzet van je bedrijf, in dit geval van Oracle, bij een gedefinieerde set van klanten. Omzet bestaat bij ons uit Licentie-verkopen, Consulting, Support en Opleidingen. Hiervoor zijn diverse personen (in mijn team) opgesteld. Als AM dien je deze personen te coachen richting deze Lees verder »

Wat wordt er van je verwacht

Dit werkveld vraagt om veelzijdige mensen. Zowel cijfermatig inzicht als goede communicatieve eigenschappen zijn noodzakelijk. Je moet zeer geïnteresseerd zijn in de organisatie van bedrijven en instellingen en de verschillende wijzen van bedrijfsvoering. Je zult als adviseur veel persoonlijk contact hebben met de ondernemers, met alle bijbehorende zakelijke en soms ook persoonlijke gesprekken. Lees verder »

Opleidingskosten

In het hoger onderwijs moet je collegegeld betalen aan de hogeschool of universiteit. Bij een hoger onderwijsinstelling die door de overheid gefinancierd wordt, is het collegegeld voor bepaalde groepen vastgesteld. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school. - Voltijdse opleiding: Volg je een voltijdse opleiding Lees verder »

Informatie

  Niveau HBO
  Duur 4
  Vormen Voltijd, Deeltijd, Duaal
  Branches Administratie, Economie & Financieel

Instroom / toelatingseisen

Voor de actuele eisen aan de vooropleiding verwijzen we je naar de website van de aanbieder.

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): Avans Hogeschool
Christelijke Hogeschool Windesheim
Hogeschool Utrecht
NHL Stenden Hogeschool
Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
Hogeschool Rotterdam
NHL Hogeschool
Hanzehogeschool Groningen
Saxion
Saxion, locatie Deventer
De Haagse Hogeschool
Hogeschool van Amsterdam
Hogeschool Inholland
Zuyd Hogeschool
Controle code*: 5fee2Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk