Opleiding & Beroep - Opleidingen - Kunst en Economie

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Kunst en Economie

Beschrijving opleiding

Je bent opgeleid voor een managementfunctie in de culturele sector. Denk aan musea, galeries, theaters en schouwburgen. Je hebt bedrijfseconomische en organisatorische kennis, gericht op de wereld van beeldende kunst, muziek en dans, theater en culturele centra. Je kunt een managersfunctie bekleden voor bijvoorbeeld culturele producties en projecten, leidinggevende zijn bij musea, theaters, Lees verder »

Opleidingsinhoud

De propedeuse (1 jaar) geeft je inzicht in het werkveld van culturele producties en projecten, muziek en theater, beeldende kunst en vormgeving, kunst, media en techniek. Leerstof is onder meer projectmanagement en projectorganisaties, beleid en economie van de culturele sector. In de hoofdfase (3 jaar) ga je dieper in op de onderwerpen kunst en cultuur, management en organisatie. Je studeert Lees verder »

Ervaringsverhaal

De Keuze is gemaakt!! De folders van alle universiteiten waar ik het in één van mijn vorige columns over had, is nu verdwenen. Die stapel is nu vervangen door een andere: één met allemaal brieven, folders, enveloppen, enzovoort van de IB-Groep. Dit omdat de knoop is doorgehakt, ik ben eruit: ik heb mijn studiekeuze gemaakt! Vroeger wilde ik altijd van alles worden, maar het waren nooit die Lees verder »

Meer ervaringen:
Ervaringen van Maurice
Ervaringen van Maurice
Ervaringen van Maurice

Wat wordt er van je verwacht

Je moet zakelijk en commercieel zijn ingesteld en veel kennis van- en interesse in kunstuitingen hebben. Belangrijke eigenschappen waarover je moet bezitten zijn: goed kunnen communiceren, taalvaardig zijn (ook in moderne vreemde talen), leiding kunnen geven.

Opleidingskosten

In het hoger onderwijs moet je collegegeld betalen aan de hogeschool of universiteit. Bij een hoger onderwijsinstelling die door de overheid gefinancierd wordt, is het collegegeld voor bepaalde groepen vastgesteld. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school. - Voltijdse opleiding: Volg je een voltijdse opleiding Lees verder »

Informatie

  Niveau HBO
  Duur 4
  Vormen Voltijd
  Branches Management & Org., Muziek, Kunst & Cultuur

Instroom / toelatingseisen

Voor de actuele eisen aan de vooropleiding verwijzen we je naar de website van de aanbieder.

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
Controle code*: cd6b9Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk