Opleiding & Beroep - Opleidingen - Bouwtechnische Bedrijfskunde

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Bouwtechnische Bedrijfskunde

Beschrijving opleiding

Techniek, bouwkunde en management van bouwkundige zaken, daar draait het om in deze richting. Als bouwtechnisch ingenieur zul je vooral een schakel zijn bij bouwprojecten. Je krijgt te maken met technici en projectmanagers. Je moet goed kunnen overleggen en communiceren. Je hebt als bouwtechnisch ingenieur verstand van de verschillende aspecten tijdens een bouwproject. Je bent zowel technisch Lees verder »

Opleidingsinhoud

De propedeuse ( 1 jaar) bestaat uit algemene vakken zoals wiskunde, mechanica en informatica. Daarnaast zal je ook technische vakken krijgen. Hierbij kun je denken aan bouwtechniek en tekenen. Ook krijg je management en organisatievakken, bijvoorbeeld bedrijfseconomie, organisatiekunde en communicatie. In de hoofdfase (3 jaar) ga je dieper in op de stof. Je loopt al snel een oriënterende Lees verder »

Ervaringsverhaal

Zo, dat was m’n eerste tentamen, Finance & Accounting. Hij was redelijk te doen, terwijl ik echt zo goed als niks had voorbereid, heb slechts de helft van de sheets doorgelezen. TBK mag wat mij betreft toch wel wat uitdagender worden, voor een tijdje niks doen is wel leuk, maar uiteindelijk kom ik hier toch om te studeren… We zijn ook met de studievereniging naar het casino geweest, was erg Lees verder »

Meer ervaringen:
Ervaringen van Christiaan
Ervaringen van Christiaan
Ervaringen van Christiaan

Wat wordt er van je verwacht

Je zult in dit beroep niet alleen technisch, rekenkundig en creatief moeten zijn. Leidinggeven, overleg (communicatie), technisch en ruimtelijk inzicht zijn onmisbaar. Je moet immers goed kunnen overleggen met allerlei groepen: opdrachtgevers, uitvoerders, onderaannemers en overheidsdiensten. Je moet niet voor één gat te vangen zijn en snel een oplossing kunnen vinden bij voorkomende problemen Lees verder »

Opleidingskosten

In het hoger onderwijs moet je collegegeld betalen aan de hogeschool of universiteit. Bij een hoger onderwijsinstelling die door de overheid gefinancierd wordt, is het collegegeld voor bepaalde groepen vastgesteld. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school. - Voltijdse opleiding: Volg je een voltijdse opleiding Lees verder »

Informatie

  Niveau HBO
  Duur 4
  Vormen Voltijd, Deeltijd
  Branches Bouw, Bouwkundig onderhoud, Management & Org.

Instroom / toelatingseisen

Voor de actuele eisen aan de vooropleiding verwijzen we je naar de website van de aanbieder.

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): Saxion
Controle code*: 443e7Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Wordt gegeven aan:

Saxion