Opleiding & Beroep - Opleidingen - Chemische technologie

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Chemische technologie

Beschrijving opleiding

Centraal staat het verbeteren van (chemische) processen, technieken en producten. Omdat dit altijd commerciële en organisatorische raakvlakken heeft, maken die vakken ook deel uit van je opleiding. Je kunt werken bij bedrijven in de procesindustrie, bij de overheid (milieu, gezondheidszorg, veiligheid, arbo, onderwijs), bij ingenieurs- en onderzoeks- en ontwerpbureaus.

Opleidingsinhoud

In de propedeuse (1 jaar) maak je kennis met het werkveld, en je legt een theoretische basis. Vakken die deel uitmaken van de opleiding zijn: algemene vakken als natuurkunde, scheikunde, wiskunde, talen, informatica en statistiek en bedrijfseconomie; chemische vakken als organische, analytische en fysische chemie, polymeren; werktuigbouwkundige vakken, apparatenbouw, meet- en regeltechniek, enz. Lees verder »

Ervaringsverhaal

Vraag 1 Wat houdt jouw baan precies in? Als materialen & corrosie ingenieur houd ik mij bezig met: * Schade onderzoek: is er ergens een lekkage of is iets afgebroken dan probeer ik de oorzaak te achterhalen en te adviseren hoe ze kunnen repareren. Is het een incident of is het probleem groter? Ik kijk naar het materiaal zelf maar ik heb ook informatie nodig over de omstandigheden. Lees verder »

Wat wordt er van je verwacht

Een kritische, onderzoekende instelling en een grote dosis creativiteit (dat wil zeggen: anders durven denken) zijn in dit werkveld waardevolle eigenschappen. Daarnaast moet je nauwkeurig, ordelijk en systematisch te kunnen werken. In het laboratorium komt een goede handvaardigheid je natuurlijk ook van pas.

Opleidingskosten

In het hoger onderwijs moet je collegegeld betalen aan de hogeschool of universiteit. Bij een hoger onderwijsinstelling die door de overheid gefinancierd wordt, is het collegegeld voor bepaalde groepen vastgesteld. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school. - Voltijdse opleiding: Volg je een voltijdse opleiding Lees verder »

Informatie

  Niveau HBO
  Duur 4
  Vormen Voltijd, Deeltijd, Duaal
  Branches Laboratoriumtechniek, Procestechniek

Instroom / toelatingseisen

Voor de actuele eisen aan de vooropleiding verwijzen we je naar de website van de aanbieder.

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): Avans Hogeschool
Hogeschool Utrecht
NHL Stenden Hogeschool
Hogeschool Van Hall Larenstein
Hogeschool Rotterdam
NHL Hogeschool
Hanzehogeschool Groningen
Saxion
De Haagse Hogeschool
Zuyd Hogeschool
Controle code*: 9c7adTyp de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk