Opleiding & Beroep - Opleidingen - Maritiem Officier

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Maritiem Officier

Beschrijving opleiding

Wanneer je de opleiding Maritiem Officier hebt afgerond krijg je een afwisselende en internationale baan. Als Maritiem Officier weet je alles van het schip af. Je kunt als stuurman aan het werk, maar ook als scheepswerktuigkundige. Je bent een allrounder. Als Maritiem Officier krijg je veel verantwoordelijkheid over verschillende onderdelen zoals het onderhoud, navigatie, de lading en natuurlijk Lees verder »

Opleidingsinhoud

Het eerste jaar (propedeuse) is bedoelt om je inzicht te geven in het werkveld en de basis te leggen voor de verdere studie. Je werkt thematisch of projectgewijs aan bepaalde opdrachten. Je leert tijdens deze projecten om goed samen te werken. Aan de thema’s en projecten waaraan je werkt zijn verschillende vakken geïntegreerd. Je kunt vakken verwachten zoals wiskunde, natuurkunde, mechanica, Lees verder »

Ervaringsverhaal

Vraag 1 door Troy: Hoi Rogier, wat leer je allemaal op het scheepvaart & transport college? Je leert op deze school echt alles over hoe je een schip moet runnen. Je leert onder andere hoe je het schip moet beladen, hoe de machine's werken en hoe je ze moet gebruiken, de regels ter verkoming van aanvaringen, leren omgaan met de radio's aan boord, en kunnen communiceren met de andere Lees verder »

Wat wordt er van je verwacht

Als Maritiem Officier moet je goed om kunnen gaan met flexibele werktijden. Het werk op het schip gaat altijd door. Wanneer je in de internationale vaart zit ben je soms lang van huis. Een schip kun je niet alleen besturen. Je moet dus goed samen kunnen werken met je collega’s en leiding kunnen geven. Je draagt een grote verantwoordelijkheid. Je moet goed letten op de veiligheid aan boord. Je Lees verder »

Opleidingskosten

In het hoger onderwijs moet je collegegeld betalen aan de hogeschool of universiteit. Bij een hoger onderwijsinstelling die door de overheid gefinancierd wordt, is het collegegeld voor bepaalde groepen vastgesteld. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school. - Voltijdse opleiding: Volg je een voltijdse opleiding Lees verder »

Informatie

  Niveau HBO
  Duur 4
  Vormen Voltijd
  Branches Logistiek, Maritiem, Werktuigbouwkunde

Instroom / toelatingseisen

Voor de actuele eisen aan de vooropleiding verwijzen we je naar de website van de aanbieder.

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): Hogeschool Rotterdam
NHL Hogeschool
Hogeschool van Amsterdam
Controle code*: 7c2e5Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Beroepen bij deze opleiding:

Beroepsofficier Koninklijke Marine