Opleiding & Beroep - Opleidingen - Industrieel Product Ontwerpen

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Industrieel Product Ontwerpen

Beschrijving opleiding

Wanneer je de opleiding industrieel product ontwerpen succesvol hebt afgerond is het tijd om aan de slag te gaan. Dit kan als ontwerper, uitwerker of bijvoorbeeld een projectleider. Producten die worden gebruikt door verschillende consumenten zullen ontworpen moeten worden en dit is precies waar jij klaar voor bent! Werkzaamheden zoals vormgeving, ontwikkeling, productie en onderzoek horen bij Lees verder »

Opleidingsinhoud

In de propedeuse (1 jaar) maak je kennis met het werkveld. Vakken zijn onder meer: ontwerpen (ontwerpcyclus), productanalyse, technische analyse, ergonomie, grafische technieken, informatica en marketing. Je werkt samen met andere studenten aan groepsopdrachten, die aan de praktijk zijn ontleend. De vakken komen daarin geïntegreerd aan bod. In de hoofdfase (3 jaar) wordt de theorie uitgebreid Lees verder »

Ervaringsverhaal

Vraag 1 Wat houdt jouw baan precies in? Wensen van klanten vertalen in een product. Vraag 2 Hoe ziet jouw typische werkdag er uit ? Veel beeldschermwerk, ik denk wel 80%. Ik werk met 6 collegas en ieder werkt zelfstandig aan zijn projecten. Door middel van een netwerk kan iedereen ook aan projecten van anderen werken. Soms bezoeken we klanten of komt de klant op bezoek. We kunnen ook Lees verder »

Meer ervaringen:
Ervaringen van Toon van Geel
Ervaringen van Petra

Wat wordt er van je verwacht

Het is in dit werk belangrijk dat je zeer creatief bent en geïnteresseerd in de toepassingsmogelijkheden van nieuwe materialen. Je volgt de trends op de markt op de voet en vindt het leuk om nieuwe producten te ontwerpen. Daarbij heb je interesse in technische ontwikkelingen en productiemogelijkheden. In het werk is het van belang dat je zorgvuldig te werk gaat. Je hebt veel te maken met Lees verder »

Opleidingskosten

In het hoger onderwijs moet je collegegeld betalen aan de hogeschool of universiteit. Bij een hoger onderwijsinstelling die door de overheid gefinancierd wordt, is het collegegeld voor bepaalde groepen vastgesteld. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school. - Voltijdse opleiding: Volg je een voltijdse opleiding Lees verder »

Informatie

  Niveau HBO
  Duur 4
  Vormen Voltijd
  Branches Industrie, Procestechniek

Instroom / toelatingseisen

Voor de actuele eisen aan de vooropleiding verwijzen we je naar de website van de aanbieder.

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): Fontys Hogescholen
Christelijke Hogeschool Windesheim
Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
Hogeschool Rotterdam
Hanzehogeschool Groningen
Saxion
De Haagse Hogeschool
Controle code*: 378eaTyp de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Beroepen bij deze opleiding:

Industrieel Ontwerper (conceptueel)