Opleiding & Beroep - Opleidingen - Docent Dans

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Docent Dans

Beschrijving opleiding

Als docent dans kun je werken bij muziekscholen (of creatieve of kunstzinnige centra), balletscholen (klassiek, modern, internationale dans, enz.), jeugdtheater, scholen (basisonderwijs, voortgezet onderwijs). Omdat je opleiding zeer allround is, kun je erg veel: dansles geven natuurlijk, maar ook voorstellingen ontwerpen, produceren en uitvoeren. Je hebt geleerd goed met leerlingen om te gaan en Lees verder »

Opleidingsinhoud

De propedeuse geeft je de basis voor de verdere keuzes, inzicht in de wereld van de dans en de beroepsmogelijkheden. Je danst zelf veel - ontwikkelt je techniek en vaardigheden verder, je krijgt vakken als pedagogiek en didactiek, psychologie, anatomie, dansgeschiedenis, muziek, analyse en methodiek. Natuurlijk wordt er ook veel aandacht geschonken aan het lesgeven en aan de verschillende Lees verder »

Wat wordt er van je verwacht

Je moet zelf natuurlijk een goed danser zijn, met een uitstekende lichamelijke conditie. Je moet het ook leuk vinden om jongeren op te leiden en te trainen. Als je in de theaterwereld gaat werken, moet je ook kunnen werken met regisseurs - of zelf als regisseur optreden, voorstellingen kunnen samenstellen en (laten) uitvoeren. Je kunt ook werken in een onderwijs- of begeleidingssfeer waarin dans Lees verder »

Opleidingskosten

In het hoger onderwijs moet je collegegeld betalen aan de hogeschool of universiteit. Bij een hoger onderwijsinstelling die door de overheid gefinancierd wordt, is het collegegeld voor bepaalde groepen vastgesteld. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school. - Voltijdse opleiding: Volg je een voltijdse opleiding Lees verder »

Informatie

  Niveau HBO
  Duur 4
  Vormen Voltijd, Deeltijd
  Branches Lerarenopleidingen, Muziek, Kunst & Cultuur

Instroom / toelatingseisen

Voor de actuele eisen aan de vooropleiding verwijzen we je naar de website van de aanbieder.

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): Fontys Hogescholen
Hanzehogeschool Groningen
Controle code*: 34367Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk