Opleiding & Beroep - Opleidingen - Sportkunde

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Sportkunde

Beschrijving opleiding

Deze opleiding is niet gelijk aan de opleiding tot Leraar Lichamelijke opvoeding. Je wordt niet specifiek opgeleid als leraar voortgezet onderwijs, maar als deskundige op het gebied van sport en bewegen voor bepaalde doelgroepen. Daarbij horen natuurlijk verschillende schoolsoorten en onderwijsvormen, maar ook terreinen als advies, beleid, het ontwikkelen van programma's en bewegingsactiviteiten. Lees verder »

Opleidingsinhoud

De propedeuse duurt 1 jaar. In dat jaar krijg je de basiskennis van het vakgebied en je krijgt een indruk van de praktijkmogelijkheden. Je programma bestaat onder meer uit het ontwikkelen van eigen vaardigheden en methodiek (atletiek, turnen, zwemmen, spel en verdedigingssporten). Praktijkervaring in de verschillende afstudeerrichtingen doe je op door middel van stages. In de hoofdfase (3 Lees verder »

Ervaringsverhaal

Vraag 1 door Jelle: Hoi Martijn, welke opleiding heb je gedaan? Ik heb eerst de mavo gedaan en daarna ben ik naar het MBO gegaan. Daar heb ik de richting agogisch werk gedaan. Als laatste opleiding de ALO ( opleiding tot o.a gymleerkracht). Vraag 2 door Brusten: Hoe communiceer je met de dove mensen? Ik communiceer d.m.v gebarentaal. Ik praat dus met mijn handen. Vraag 3 door Lees verder »

Meer ervaringen:
Ervaringen van Martijn
Ervaringen van Sander
Ervaringen van Marije

Wat wordt er van je verwacht

Je moet graag omgaan met mensen, jong en oud. Je moet hen iets willen leren, begeleiden en je moet kennis kunnen overdragen en geduld hebben. Dat beweging en sport daarbij het middel zijn waar je zelf erg enthousiast voor bent, spreekt vanzelf.

Opleidingskosten

In het hoger onderwijs moet je collegegeld betalen aan de hogeschool of universiteit. Bij een hoger onderwijsinstelling die door de overheid gefinancierd wordt, is het collegegeld voor bepaalde groepen vastgesteld. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school. - Voltijdse opleiding (VTO): Voor het studiejaar Lees verder »

Informatie

  Niveau HBO
  Duur 4
  Vormen Voltijd, Deeltijd
  Branches Lerarenopleidingen, Sport

Instroom / toelatingseisen

Voor de actuele eisen aan de vooropleiding verwijzen we je naar de website van de aanbieder.

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): Fontys Hogescholen
HZ University of Applied Sciences
Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
Controle code*: a114dTyp de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk