Opleiding & Beroep - Opleidingen - Bio-informatica

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Bio-informatica

Beschrijving opleiding

Het werkveld van afgestudeerden is zeer breed. Na je opleiding kun je in veel verschillende industrieën terecht. Zo kun je denken aan de voedingsmiddelen industrie, de farmaceutische industrie en ziekenhuizen, maar je kan ook gaan werken bij Universiteiten. Je zult je voornamelijk bevinden op de onderzoeksafdeling. Je bent als onderzoeker niet werkzaam in het laboratorium, maar je maakt in Lees verder »

Opleidingsinhoud

Het eerste jaar, de propedeuse, is een oriënterend jaar. In dit jaar krijg je veel informatie over verschillende gebieden van de bio-informatica. Het eerste jaar is voornamelijk breed en pas na het eerste jaar ga je je meer verdiepen in de verschillende onderdelen van de opleiding. Tijdens het propedeutische jaar zul je voornamelijk vakken krijgen als; informatica en biologie. Daarnaast leer je Lees verder »

Ervaringsverhaal

Vraag 1 door Baukje: Wat heb je gestudeerd om moleculair analist te worden? Ik heb in Nijmegen de HLO gedaan. Dat staat voor Hoger Laboratorium Onderwijs. Om moleculair analist te worden heb ik daar gekozen voor de richting Biochemie. Vraag 2 door Simon: Hoe klein is een molecuul eigenlijk? Een molecuul is heeeel klein en niet zichtbaar met je oog. Voor een druppel water bijvoorbeeld Lees verder »

Meer ervaringen:
Ervaringen van Linda
Ervaringen van Pleuni

Wat wordt er van je verwacht

Wanneer je aan het werk gaat in de bio-informatica is het belangrijk dat je praktisch ingesteld bent. Tevens ben je nieuwsgierig, je wilt altijd weten wat er uit de onderzoeken komt en hoe je dit kunt vertalen. Ook moet je creatief zijn. Je zult op verschillende manieren oplossingen moeten zoeken voor vraagstukken en onderzoeksuitkomsten. Tevens ben je geïnteresseerd in computers en biologie. Je Lees verder »

Opleidingskosten

In het hoger onderwijs moet je collegegeld betalen aan de hogeschool of universiteit. Bij een hoger onderwijsinstelling die door de overheid gefinancierd wordt, is het collegegeld voor bepaalde groepen vastgesteld. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school. - Voltijdse opleiding: Voor het studiejaar 2019/2020 Lees verder »

Informatie

  Niveau HBO
  Duur 4
  Vormen Voltijd
  Branches ICT, Industrie, Informatica

Instroom / toelatingseisen

HAVO Profiel:
* N&T: zondermeer toelaatbaar;
* N&G: zondermeer toelaatbaar;
* E&M: zondermeer toelaatbaar;
* C&M: met wiskunde A/B of Natuurkunde 1.

VWO Profiel:
* N&T: zondermeer toelaatbaar;
* N&G: zondermeer toelaatbaar;
* E&M: zondermeer Lees verder »

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): Hogeschool Leiden
Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
Hanzehogeschool Groningen
Controle code*: cb588Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk