Opleiding & Beroep - Opleidingen - Bio-informatica

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Bio-informatica

Beschrijving opleiding

Het werkveld van afgestudeerden is zeer breed. Na je opleiding kun je in veel verschillende industrieën terecht. Zo kun je denken aan de voedingsmiddelen industrie, de farmaceutische industrie en ziekenhuizen, maar je kan ook gaan werken bij Universiteiten. Je zult je voornamelijk bevinden op de onderzoeksafdeling. Je bent als onderzoeker niet werkzaam in het laboratorium, maar je maakt in Lees verder »

Opleidingsinhoud

Het eerste jaar, de propedeuse, is een oriënterend jaar. In dit jaar krijg je veel informatie over verschillende gebieden van de bio-informatica. Het eerste jaar is voornamelijk breed en pas na het eerste jaar ga je je meer verdiepen in de verschillende onderdelen van de opleiding. Tijdens het propedeutische jaar zul je voornamelijk vakken krijgen als; informatica en biologie. Daarnaast leer je Lees verder »

Ervaringsverhaal

Vraag 1 door Erno: Hoi Pleuni, hoe maak je die wiskundige modellen? Hoi Erno. Hoe je wiskundige modellen maakt is steeds weer een beetje anders. Ik denk dat je je het kan voorstellen als het oplossen van een „verhaaltjes-som“ zoals die je vroeger bij rekenen kreeg. Zo van: Jantje heeft 10 euro. Hij krijgt van zijn oma 5 euro kado. Hoeveel geld heeft hij nu? Het model dat je gebruikt om Lees verder »

Meer ervaringen:
Ervaringen van Pleuni
Ervaringen van Linda

Wat wordt er van je verwacht

Wanneer je aan het werk gaat in de bio-informatica is het belangrijk dat je praktisch ingesteld bent. Tevens ben je nieuwsgierig, je wilt altijd weten wat er uit de onderzoeken komt en hoe je dit kunt vertalen. Ook moet je creatief zijn. Je zult op verschillende manieren oplossingen moeten zoeken voor vraagstukken en onderzoeksuitkomsten. Tevens ben je geïnteresseerd in computers en biologie. Je Lees verder »

Opleidingskosten

In het hoger onderwijs moet je collegegeld betalen aan de hogeschool of universiteit. Bij een hoger onderwijsinstelling die door de overheid gefinancierd wordt, is het collegegeld voor bepaalde groepen vastgesteld. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school. - Voltijdse opleiding: Volg je een voltijdse opleiding Lees verder »

Informatie

  Niveau HBO
  Duur 4
  Vormen Voltijd
  Branches ICT, Industrie, Informatica

Instroom / toelatingseisen

Voor de actuele eisen aan de vooropleiding verwijzen we je naar de website van de aanbieder.

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): Hogeschool Leiden
Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
Hanzehogeschool Groningen
Controle code*: cbaf2Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk