Opleiding & Beroep - Opleidingen - Forensisch Onderzoek

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Forensisch Onderzoek

Beschrijving opleiding

Ben jij een groot fan van detective series en zit je op het puntje van je stoel bij CSI? Dan is de opleiding Forensisch Onderzoek zeker wat voor jou! Je kunt aan het werk op twee verschillende terreinen: forensisch technische recherchekunde en forensisch onderzoek en analyse. Als forensisch onderzoeker kun je aan de slag bij bijvoorbeeld de recherche van een politiekorps. De vraag naar Lees verder »

Opleidingsinhoud

Het eerste jaar van je opleiding is een basisjaar. Hierin krijg je een indruk van je toekomstige beroepsveld. Je volgt verschillende colleges en projecten. Tijdens deze projecten leer je om goed samen te werken met je medestudenten. De hoofdfase bestaat uit de laatste drie jaar van je opleiding. In het tweede jaar verkrijg je een brede basis en is er veel aandacht voor de beroepspraktijk. In Lees verder »

Ervaringsverhaal

Vraag 1 Wat houdt jouw baan precies in? Ik doe gebruikssporenanalyse, gebruikssporenanalyse is een onderdeel van archeologie. Het houd in dat ik onderzoek wat er vroeger met gereedschap is gedaan. Het is namelijk zo dat je met het blote oog aan een stuk gereedschap van bijvoorbeeld vuursteen (hier werd in de prehistorie veel gereedschap van gemaakt) niet kan zien waarvoor het gebruikt is. Lees verder »

Wat wordt er van je verwacht

Als forensisch onderzoeker ben jij op de hoogte van de laatste onderzoekstechnieken en je draait je hand niet om bij een DNA-onderzoek. Je weet precies hoe je diverse substanties kunt onderzoeken en vergelijken. Naast deze technische vaardigheden is het ook belangrijk dat je communicatieve vaardigheden hebt. Vaak heb je te maken met meerdere partijen die bij een forensisch onderzoek betrokken Lees verder »

Opleidingskosten

In het hoger onderwijs moet je collegegeld betalen aan de hogeschool of universiteit. Bij een hoger onderwijsinstelling die door de overheid gefinancierd wordt, is het collegegeld voor bepaalde groepen vastgesteld. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school. - Voltijdse opleiding: Volg je een voltijdse opleiding Lees verder »

Informatie

  Niveau HBO
  Duur 4
  Vormen Voltijd
  Branches Maatschappij, Wetenschappen

Instroom / toelatingseisen

Voor de actuele eisen aan de vooropleiding verwijzen we je naar de website van de aanbieder.

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): Hogeschool Van Hall Larenstein
Saxion
Hogeschool van Amsterdam
Controle code*: 07b44Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk