Opleiding & Beroep - Opleidingen - Fietstechnicus

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Fietstechnicus

Beschrijving opleiding

Als fietstechnicus kun je werken in bijna alle tweewielerbedrijven. Je zult vooral werkzaam zijn in de werkplaats. Als fietstechnicus voer je onderhoudswerkzaamheden uit bij een fiets en verhelp je gebreken. Tegenwoordig zijn er steeds meer fietsen met een elektromotor of met een andere motor. Je bent in staat om ook bij dit soort fietsen een diagnose op te stellen. Bij ingewikkelde Lees verder »

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding fietstechniek leer jij alles over het sleutelen aan een tweewieler. Je leert onderhoud plegen en eenvoudige reparaties uit te voeren. Je krijgt lessen om alle systemen te leren kennen, ook van elektrische fietsen, die steeds populairder worden. Naast de kennis die je op doet krijg jij de kans je kennis in de praktijk toe te passen en de echte fietsen te repareren door middel Lees verder »

Wat wordt er van je verwacht

Binnen deze branche moet je kwaliteit kunnen leveren. Het is belangrijk dat je daar rekening mee houdt. Je staat vaak in contact met de klanten, je moet klantgericht opgesteld. Goede communicatieve en commerciële vaardigheden zijn een vereiste. Je kunt goed omgaan met problemen. Bovendien weet je precies wanneer je wel en niet hulp in moeten roepen.

Opleidingskosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school. - Voltijd MBO (BOL): Voor het studiejaar 2023/2024 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.357,-. Neem voor mogelijkheden Lees verder »

Informatie

  Niveau MBO
  Duur 2-3
  Vormen BOL, BBL
  Branches Tweewielertechniek

Instroom / toelatingseisen

Een mbo-opleiding op niveau 2 heet een basisberoepsopleiding. Wil je bijvoorbeeld verkoper of medewerker financiële administratie worden? Dan kan je terecht bij een basisberoepsopleiding op niveau 2. De toelatingseisen voor dit niveau mbo-studies zijn Lees verder »

Kans op stage / werk

Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten
Veel kansVeel
Voldoende kansVoldoende
In evenwichtIn evenwicht
Weinig kansWeinig
Zeer weinig kansZeer weinig

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): Vista College
ROC Mondriaan
Koning Willem I College
ROC Horizon College
Edumatch College
ROC van Twente
ROC TOP - Amsterdam
ROC van Amsterdam
Rijn IJssel
Noorderpoort
MBO Amersfoort
MBO Amersfoort
Techniek College Rotterdam
Aventus Entreeschool
Controle code*: e5815Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk