Opleiding & Beroep - Opleidingen - Carrosseriebouwer

      / home  

Terug

verkleinen vergroten

Carrosseriebouwer

Beschrijving opleiding

De carrosseriebranche bestaat uit bedrijven die zich bezig houden met herstelwerkzaamheden aan luxe- (personenauto's, motorfietsen, recreatievoertuigen) en/of bedrijfsvoertuigen. Ook zijn er bedrijven die zich bezighouden met carrosserie(nieuw)bouw. Als carrosseriebouwer werk je binnen een carrosseriebouwbedrijf op de afdelingen carrosserienieuw- en verbouw en/of reparatie/onderhoud, aan Lees verder »

Opleidingsinhoud

Tijdens de opleiding leer je verschillende onderdelen van bepaalde voertuigen kennen. Hierbij kun je denken aan auto’s en trucks. Na het behalen van de opleiding weet jij alles, over ieder onderdeel. Je leert hoe onderdelen aan elkaar gemonteerd moeten worden en leert verschillende materialen en gereedschappen kennen. Daarnaast leer je tekeningen lezen, de nodige kennis over lassen en hoe Lees verder »

Wat wordt er van je verwacht

Je hebt een gezonde interesse auto’s en trucks en wilt graag aan de slag. Je bent handig, beschikt over een goed technisch inzicht en kunt binnen een team goed samenwerken. Je hebt geen moeite met het opvolgen van instructies en bent altijd in staat om met machines en installaties te werken.

Opleidingskosten

Binnen het beroepsonderwijs wordt onderscheid gemaakt tussen les- en cursusgeld. Vanaf je 18e ben je verplicht dit te betalen. Naast deze kosten krijg je te maken met schoolkosten, zoals boekenkosten, reiskosten etc. Deze bijdrage verschilt per school. - Voltijd MBO (BOL): Voor het studiejaar 2023/2024 is het wettelijke collegegeld vastgesteld op € 1.357,-. Neem voor mogelijkheden Lees verder »

Informatie

  Niveau MBO
  Duur 2-3
  Vormen BBL
  Branches Carrosserietechniek

Instroom / toelatingseisen

Een mbo-opleiding op niveau 2 heet een basisberoepsopleiding. Wil je bijvoorbeeld verkoper of medewerker financiële administratie worden? Dan kan je terecht bij een basisberoepsopleiding op niveau 2. De toelatingseisen voor dit niveau mbo-studies zijn Lees verder »

Kans op stage / werk

Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten Klik hier voor uitgebreidere kaarten
Veel kansVeel
Voldoende kansVoldoende
In evenwichtIn evenwicht
Weinig kansWeinig
Zeer weinig kansZeer weinig

Informatie aanvragen

Vul hieronder jouw gegevens in om meer informatie over deze opleiding te ontvangen. * verplicht
Voor- en Achternaam:*
Adres:*
Postcode en Plaats:*
Emailadres:*
Telefoonnummer:
Geslacht:
Leeftijd:
jaar Vooropleiding:
Reactie:
Instelling(en): Edumatch College
Controle code*: 219b4Typ de code exact over: (hoofdlettergevoelig)
 

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Wordt gegeven aan:

Edumatch College