/ home / partners  

Terug

verkleinen vergroten

Centrum voor Werk en Inkomen (CWI)


Het CWI over deze site
Opleiding & Beroep is nuttig omdat informatie over opleiding, beroep en werk van verschillende organisaties op één centrale plaats is bijeengebracht.
Daarnaast wordt informatie over kansen op de arbeidsmarkt voor verschillende beroepen zichtbaar. Daarbij komt dat Opleiding & Beroep de dienstverlening van het CWI onder de aandacht brengt.

Het CWI levert verschillende bijdragen aan Opleiding & Beroep. U vindt informatie over de arbeidsmarkt op allerlei terreinen zoals kansen op werk (de Kansverkenner), vacatures, sollicitatietips, een cv maken met competenties, enzovoort.
De meerwaarde voor een student is onder andere dat werk wordt gekoppeld met de website opleiding en beroep. Op die manier biedt de website alle beschikbare informatie over beroepskeuze en kansen op werk zo transparant mogelijk aan. Kansen voor nu en in de toekomst!

Centrum voor Werk en Inkomen (CWI)
Het CWI probeert zoveel mogelijk mensen aan het werk te helpen door diensten te verlenen aan werkzoekenden en aan werkgevers. Werkzoekenden kunnen bij het CWI terecht voor ondersteuning bij het vinden van werk. Werkgevers kunnen er terecht voor het aanbieden van vacatures en voor personeelsbemiddeling. Bovendien stelt het CWI veel informatie over de arbeidsmarkt beschikbaar.

Het CWI brengt vraag en aanbod op de arbeidsmarkt onder meer bij elkaar door de website werk.nl. Op deze site kunnen werkzoekenden een cv plaatsen en werkgevers kunnen vacatures melden. Beide groepen kunnen hier zelf op zoek gaan naar een nieuwe baan of een nieuwe collega. Het CWI geeft persoonlijke ondersteuning en bemiddeling vanuit ongeveer 130 vestigingen in het land.
CWI
CWI - jongeren
    Werkbriefje van…
Naam: Dik Stroband
Leeftijd: 63
Functie: Manager Doelgroepen CWI Hoofdkantoor

Leukste schoolervaring
Sport en spel. Ik was nogal speels en ondeugend vroeger. Leren vond ik eigenlijk helemaal niet leuk.

Mijn opleiding heeft mij…
Heel veel meegegeven en heel boeiend en afwisselend werk opgeleverd. Ik kan er mijn maatschappelijke betrokkenheid goed in uitleven.

Leren is…
Ploeteren. Leren werd pas leuk nadat ik wist wat ik wilde. Dat was toen ik Economie ging studeren nadat ik eerst mijn diploma aan Nijenrode had behaald.

Werken is…
Een van mijn hobby's. Werken is tegelijkertijd leren en jezelf ontwikkelen.

Werken is nuttig omdat…
Ik daardoor iets bij kan dragen aan de kansen voor mensen. In mijn geval op de arbeidsmarkt. Ook al is het maar een klein zandkorreltje in het grote geheel.

Leren of werken?
De combinatie van werkend leren houdt mij jong, geïnspireerd en actief.