/ home  

Terug

verkleinen vergroten

Medewerker teelt


Als medewerker teelt werk je in meeste gevallen in een kas. Dat kan je doen in onder meer de bolbloemen-, potplanten- en snijbloementeelt.

Je werkt uitvoerend, naar aanleiding van instructies van een leidinggevende. Zo begin je met de kas voorbereiden op werkzaamheden. Je verzamelt de benodigde materialen, spullen en machines, waarna je die gebruiksklaar maakt. Daarna ga je zaaien, planten en poten. Dat doe je handmatig of met behulp van machines die je daarvoor hebt klaar gezet. Na afloop maak je de teelruimte schoon met een aantal andere medewerkers en desinfecteer je de gebruikte materialen.
Is dat gebeurd, dan houd je je bezig met het verzorgen van de gewassen. Dat doe je door ze water te geven of te bemesten. Tijdens het verzorgen van de planten en bloemen let je erop of je afwijkingen, onkruid of zieke planten tegenkomt. Is dat zo, dan meld je dat aan je leidinggevende.

Vervolgens ga je oogsten. Dat doe je met oogstmachines en/of andere hulpmiddelen. Je voert dan een padregistratie uit en brengt de oogst naar de verwerkingsruimte, waar je de gewassen onder andere sorteert en verpakt en klaar maakt voor transport. Heb je dat gedaan, dan maak je de machines en andere spullen die je hebt gebruikt schoon en zet ze terug op de plek. Bij al je werkzaamheden houd je rekening met veiligheid, milieuvoorschriften en hygiëne.

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk