/ home  

Terug

verkleinen vergroten

Instellingskok (Kok) (3)


Als instellingskok werk je in de keuken bij een ziekenhuis, een verpleeghuis of een verzorgingshuis. Je gaat aan de slag bij de afdeling ‘voedingsdienst’ of ‘voedings- en servicedienst’.

Je hebt een uitvoerende rol. Je plant de beoogde werkzaamheden van die dag en voert ze zelf uit, waarbij je wordt geholpen door collega’s en / of hulpkrachten.
Voor je gaat koken heb je de juiste ingrediënten nodig. Jij gaat over de bevoorrading van de keuken. Bij het bestellen let je op de balans tussen prijs en kwaliteit. Als de goederen binnenkomen controleer je ze en werkt de keukenadministratie bij.

Dan begint het koken. Je bereidt grote hoeveelheden algemene gerechten, maar gaat ook over dieetmaaltijden of gedeeltes daarvan. Je bereidt alles zelfstandig op basis van productielijsten, maar wordt wel bijgestaan door andere medewerkers. Ook pas je recepten aan en maak je nieuwe.
Een ander onderdeel van het werk is onderhoud aan alles wat in de keuken staat. De apparatuur, het keukengerei, oftewel de inventaris.

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Wordt gegeven aan:

ROC Westerschelde