/ home  

Terug

verkleinen vergroten

Allround medewerker maritieme techniek


Wanneer je werkt als Medewerker Watersportindustrie ben je werkzaam in de watersportindustrie, in Wanneer je werkt als Medewerker Watersportindustrie, ben je werkzaam in de watersportindustrie, in zowel bouw, jachthavens, reparatie en onderhoud, jachtmakelaardij, detailhandel en vaarscholen. In de watersport kent men verschillende seizoenen en de werkzaamheden zijn daar vaak aan verbonden. In het voorjaar worden bijvoorbeeld de schepen te water gelaten en in de winter ligt het accent meer op het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden. De invulling van de taken van jou als Allround Medewerker Watersportindustrie varieert al naar gelang het soort bedrijf en de bedrijfsgrootte. Je bent inzetbaar bij verschillende werkzaamheden binnen de watersportindustrie.

De invulling van jouw taken varieert met het soort bedrijf en de bedrijfsgrootte van het bedrijf waar je werkt. Bij grotere bedrijven, met name in de nieuwbouw van boten, kent dit beroep een aantal specialistische, kenmerkende werkzaamheden. Je onderhoudt en repareert met name jachten en installeert onderdelen van jachten, zoals motoren en installaties aan boord (gas, elektra en water) en brengt verfsystemen aan. Je werkt met diverse materialen en voert zowel aan exterieur (de buitenkant van het jacht) als interieur (de binnenkant van het jacht) reparaties uit.

Je zorgt voor een klantvriendelijke ontvangst van gasten/klanten en speelt een sleutelrol in de informatieverschaffing. Daarnaast bied jij diverse diensten aan en handel jij deze af. Ook voer je als Medewerker Watersportindustrie diverse hijs- en transportwerkzaamheden uit. Zo plaats (zet) en strijk je de masten, verzorg je de opslag van de masten, hijs je schepen in en uit het water, transporteer je schepen en – indien nodig – verzorg je het op een verantwoorde wijze opbokken van schepen. Je onderhoudt de afspuitplaats en de afmeerplaatsen en steigers. Tevens bedien en onderhoud je de eventuele pompinstallaties die onderdeel zijn van de afspuitplaats en hef je storingen op. Je helpt milieuproblemen te voorkomen. Daarnaast onderhoud je gebouwen, voorzieningen, accommodaties en winkels en voer je hier timmer-, schilder- en reparatiewerkzaamheden aan uit. Ten slotte onderhoud je machines, gereedschappen en materialen die je gebruikt.

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Wordt gegeven aan:

ROC Friese Poort
STC mbo college

Beroepen bij deze opleiding:

Allround medewerker watersportindustrie