/ home  

Terug

verkleinen vergroten

Allround Machinaal Houtbewerker Houthandel (Machinaal houtbewerker) (3)


Als Allround Machinaal Houtbewerker Houthandel werk je op de machinale afdeling van een bijvoorbeeld een timmerfabriek en trappenfabriek. Op de machinale afdeling van de timmerfabriek worden voornamelijk kozijnen, ramen en deuren van hout gemaakt. De afmetingen en het gewicht van de te produceren onderdelen bepalen of je alleen werkt of in teamverband. Veel van de grote trappenfabrieken zijn gespecialiseerd, bijvoorbeeld in trappen voor de nieuwbouw. Ook kan je als Allround Machinaal Houtbewerker Houthandel werken in kleine bedrijven waar luxe trappen worden vervaardigd.

Je bewerkt met grote en kleine houtbewerkingmachines hout en plaatmateriaal voor producten als kozijnen, ramen, deuren, trappen, betimmeringen, balies, kasten, tafels, stoelen, houten vloerdelen, hekwerken en vlonders, kortom al het hout in en om een woning of bedrijfspand. Je zaagt met een grote houtbewerkingsmachine dikke balken op hoge snelheid tot planken en latten en schaaft en freest met grote precisie de onderdelen voor een speciaal ontworpen meubelstuk. De houtverwerkende industrie staat niet stil. De toename van automatisering zorgt ervoor dat jij als Machinaal Houtbewerker steeds meer met computergestuurde houtbewerkingsmachines werkt. Ook stel je de productiegegevens samen, voer je zelfstandig de meer complexe werkzaamheden uit en bewaak je de voortgang en kwaliteit van het bewerkingsproces. Ook begeleid je andere Machinaal houtbewerkers bij de werkzaamheden en informeer je medewerkers over de werkopdracht die ze gaan uitvoeren. Hierbij vertel jij wat de medewerkers gaan doen en wat er wordt verwacht.

Precies en maatvast werken is van belang in dit vak, omdat het maatwerk betreft. Nauwkeurigheid, discipline, netheid en concentratie zijn tijdens de werkzaamheden van belang, omdat er tijdens de werkzaamheden een goede balans gevonden moet worden tussen snelheid en kwaliteit en omdat er hoge eisen worden gesteld aan het eindresultaat. Ook moet je om kunnen gaan met veranderende omstandigheden in werkwijze of aanpak. Binnen de machinale houtbewerking moet je als Allround Machinaal Houtbewerker Houthandel regelmatig wisselen van taken en werkzaamheden die onder tijdsdruk uitgevoerd moeten worden. In je werkzaamheden dien je altijd de veiligheid voor jezelf en die van je collega’s in acht te nemen.

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Wordt gegeven aan:

Summa College