/ home  

Terug

verkleinen vergroten

Montagemedewerker timmerindustrie (2)


In dit beroep ben je werkzaam bij middelgrote bedrijven die gericht zijn op het vervaardigen van gevelelementen (kozijnen, ramen, deuren), gevelvullende elementen en/of houtskeletbouwelementen (wand-, vloer- en dakelementen). Je werkzaamheden verricht je voornamelijk in een productieruimte van het bedrijf waar je werkt.

Als Montagemedewerker Timmerindustrie voer je eenvoudige houtbewerkingen uit aan te monteren onderdelen. Het gaat hierbij voornamelijk om het afkorten van hout, het op maat maken van plaatmateriaal, het boren van gaten en het frezen van inkrozingen. Je maakt daarvoor gebruik van verspanende elektrische/pneumatische handgereedschappen en een beperkt aantal eenvoudige (CNC [1] gestuurde)houtbewerkingsmachines. Je verzamelt als Montagemedewerker Timmerindustrie eerst de materialen die je nodigt hebt. Zo zoek je bijvoorbeeld eerst de juiste lijmsoort op om kozijndelen te lijmen voor het opsluiten van kozijnen. Hierna ga je aan de slag met het samenstellen van door de machinale afdeling bewerkte onderdelen voor kozijnen, ramen, deuren of houtskeletbouwelementen. Na het samenstellen breng je vakvullingen aan in kozijnen en bekleed je elementen met diverse materialen. Vervolgens breng je draaiende delen aan zoals ramen en deuren. Als alle elementen afgemonteerd zijn, kan je het product verzend klaar maken. Indien nodig bewerk je hout en/of plaatmateriaal met houtbewerkingmachines zoals glaslatten, dorpelafdekkers en panelen die voor het afmonteren op maat gemaakt moeten worden. Het is belangrijk om beschadigingen aan de elementen tijdens het transport naar de bouwplaats te voorkomen.

Je hebt in deze functie een uitvoerende rol. Je krijgt de opdracht op papier, of mondeling van jouw leidinggevende. De onderdelen waarmee je moet gaan werken, krijgt je doorgaans van de afdeling Machinale houtbewerking. Als je de opdracht hebt gekregen, dan moet je wel zelfstandig kunnen werken volgens voorschriften en procedures.

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Wordt gegeven aan:

Graafschap College