/ home  

Terug

verkleinen vergroten

Verkoopmedewerker Optiek


Als Verkoopmedewerker Optiek werk je in een optiekbedrijf waar je vooral te vinden bent in de verkoopruimte. Daarnaast voer je kleine reparaties in de werkplaats uit. Je werkt in een werkomgeving die aspecten in zich heeft van verschillende sectoren: techniek, detailhandel en gezondheidszorg. Als Medewerker van een optiekbedrijf werk je in de detailhandel, waarbij de gezondheid van de klanten een onderdeel is van de reden dat zij het optiekbedrijf bezoeken. De oplossingen die geboden worden vanuit het optiekbedrijf zijn technisch van aard. De brillenglazen moeten op de juiste wijze worden bewerkt, zodat ze in het montuur kunnen worden gezet. Ook de reparaties die in het optiekbedrijf worden uitgevoerd en het advies over de optische werking van producten zijn technisch van aard.

Vanuit de detailhandel heb je te maken met het verkopen en presenteren van de artikelen in de winkel en het beheren van het assortiment. Je stemt als Verkoopmedewerker Optiek jouw advies af op de individuele klant. Je geeft de klant voldoende informatie, zodat deze een goede keuze kan maken. Hierbij houd je in de gaten dat de tijd die je besteedt aan de klant in verhouding staat tot de (verwachte) aankoop van de klant in het optiekbedrijf. Voor het totaal aan werkzaamheden bestaan standaard werkwijzen. Als Verkoopmedewerker Optiek voer je bedrijfsafhankelijke standaardprocedures uit. Hiervoor moet je over een beperkte hoeveelheid specialistische kennis beschikken. Deze kennis heeft met name betrekking op de veel voorkomende werkzaamheden in het optiekbedrijf. Bij afwijkingen in middelen, werkprocessen of omgeving, schakel jij jouw leidinggevende in.

Als Verkoopmedewerker ptiek werk je klantvriendelijk, accuraat en veilig.
Tijdens jouw werkzaamheden handel je volgens de geldende kwaliteitscriteria, -normen, -richtlijnen en wetgeving, ook wanneer dit gevolgen heeft voor de snelheid en efficiëntie waarmee jij jouw werkzaamheden kan uitvoeren. Het is van belang dat je op de hoogte blijft van het vak. Met name de nieuwe technologische mogelijkheden vereisen dat je regelmatig cursussen en nascholingsactiviteiten volgt.

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Wordt gegeven aan:

Zadkine

Beroepen bij deze opleiding:

Verkoopmedewerker Optiek