/ home  

Terug

verkleinen vergroten

Verkoper fiets/bromfiets (Verkoper) (2)


De gebruikelijke werkomgeving van een fiets/bromfietsverkoper is de verkoopruimte van een fiets-/bromfietszaak. Hier ontvang jij als verkoper fiets/bromfiets de klanten, voer jij verkoopgesprekken en neem je klachten aan.

Je werk begint wanneer een klant binnenkomt in de door jou ingerichte showroom. Je stelt de wensen en behoeften van de klant vast. Je geeft algemene informatie en advies over de modellen, wat technische informatie en gegevens over mogelijkheden en opties. Wil de klant overgaan tot koop van een fiets of een bromfiets, dan vertel je hem of haar over financierings-, lease- en verzekeringsmogelijkheden. Heb je meer specifiekere informatie nodig, dan schakel je de verkoopmanager in. Voor specifieke technische informatie zal jij naar de fiets- of bromfietstechnicus kunnen stappen. Wanneer het model, waar de klant zijn of haar zinnen op gezet heeft niet op voorraad is, moet je het bestellen.

Wil de klant zijn oude fiets of bromfiets inruilen, dan taxeer je de huidige waarde. Vervolgens onderhandel je over de uiteindelijke prijs en eventuele kortingen die je kunt geven. Heb je de verkoop afgesloten, dan neem je de in te ruilen tweewieler in en lever je de nieuwe helemaal rijklaar af.

Naast directe verkoopwerkzaamheden zal jij ook actief meedoen aan het ontvangen en opslaan van de nieuwe leveringen. Jij bent verantwoordelijk voor de aantrekkelijke inrichting van een presentatieruimte, dus ook voor het nabestellen van showmodellen en het opbouwen van tijdelijke presentaties.

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Wordt gegeven aan:

EDUmatch