/ home  

Terug

verkleinen vergroten

MBO Tandartsassistent (4)


MBO Tandartsassistent
De opleiding MBO Tandartsassistent bereidt optimaal voor op een afwisselende baan in de tandheelkunde. Als tandartsassistent assisteer je de tandarts of specialist bij het voorbereiden, uitvoeren en afronden van tandheelkundige behandelingen. Zo reik je instrumenten aan, desinfecteer je gebruikte instrumenten en ontwikkel je foto’s. Daarnaast voer je in opdracht van de tandarts of specialist zelfstandig tandheelkundige behandelingen uit. Denk aan het aanbrengen van een fluoride applicatie, het maken van een röntgenfoto of het uitvoeren van een plaque kleurtest. Ook orthodontische handelingen als het nemen van gebitsafdrukken en het verwisselen van draden en elastiekjes voert de tandartsassistent uit. Verder zorg je ervoor dat de organisatie van de praktijk soepel verloopt en geef je voorlichting aan cliënten. Je werkt zelfstandig of in teamverband, maar altijd onder de verantwoordelijkheid van de tandarts of specialist.

Deze opleiding bereidt perfect voor op een afwisselende functie in de tandheelkunde. Je doet alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt. Na afronding heb je een erkend MBO 4-diploma op zak. En kun je als tandartsassistent onder andere aan de slag bij een tandartspraktijk, een specialist, een tandheelkundig centrum of een mondhygiënist.

Voor wie bestemd
De opleiding MBO Tandartsassistent is bestemd voor iedereen die graag in de tandheelkunde aan de slag wil in een ondersteunende functie. Je kunt goed met mensen overweg en bent gastvrij, representatief en klantgericht. Ook kun je je in anderen inleven en communiceer je op een open en duidelijke manier. Het lijkt je leuk om de tandarts of specialist te assisteren op tandheelkundig of administratief gebied.

Je einddoel
Na het afronden van deze opleiding heb je een erkend MBO 4-diploma op zak. Je kunt als tandartsassistent onder andere aan de slag bij een tandartspraktijk, een specialist, een tandheelkundig centrum of een mondhygiënist.

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Wordt gegeven aan:

EDUmatch

Beroepen bij deze opleiding:

Tandartsassistent