/ home  

Terug

verkleinen vergroten

International Event Management (HBO)


Slagvaardig projectmanager
Een Hospitality & Evenementen Management® student wordt opgeleid tot een all round manager en ingewijd in de wereld van 'events'. Je specialiseert je tot een slagvaardig projectmanager in de enerverende evenementen industrie. Of je nu wordt ingezet tijdens feesten, sportfestijnen, een wereldconferentie, beurzen of een (mega) party, als eventmanager ben je met duizend en één dingen bezig. Je wordt een echte eventorganisator. Als evenementen manager kun je bedenken, organiseren, plannen, verkopen, mensen motiveren en aansturen en heb je financieel inzicht. Je bent letterlijk van alle markten thuis en weet een evenement in een marketingconcept te gieten. Daarnaast kun je doelgroepen onderscheiden en leer je rekening houden met culturele verschillen. Je ontwikkelt een multidisciplinaire kijk op zaken. Bovendien ben je een team player bij uitstek en schroom je niet zelf de mouwen op te stropen. Je bent stressbestendig, vriendelijk en creatief. Een evenementen manager 'zeurt' nooit, hij zoekt altijd oplossingen.

Opzet studie, in 't kort
De studie bestaat uit een propedeutisch jaar en een hoofdfase. De opleiding duurt in totaal een dikke 2.5 jaar. Je volgt tijdens je studie specifieke vakken als Beursmanagement, Entertainment, Sponsorship, Offerte schrijven, Conference Management, Scenario-bouwen, Event-marketing en Special Events. Daarnaast volg je vakken als bijvoorbeeld Marketing, Management & Communicatie,en Sales, Cross Cultural Management en Personeelsmanagement.

Ieder jaar lees je een aantal boeken van de verdiepingslijst. Dit zijn boeken die 'handboek-overstijgend' zijn en vakintegrerend. Op deze manier krijg je een scherper zicht op de door jou geleerde theorie en ervaren praktijk. Het spreekt verder voor zich dat alle projecten die je gaat uitvoeren in het teken staan van Evenementen. Tijdens die projecten leer je deadlines eerbiedigen, wat creativiteit is en wat afzien is. Leren en ervaring opdoen vragen soms een sprong in het diepe. EuroCollege zorgt ervoor dat je veilig aan een 'bungy' zit.

Real life projecten: No pain, no gain
De kleinschaligheid van de school maakt het mogelijk om aansprekende en uitdagende projecten binnen te halen. Je doet bij ons ervaring op met echte budgetten, echte verantwoordelijkheden en echte stress. Je organiseert bijvoorbeeld het entertainment in het VIP-dorp van het ABN-AMRO tennistoernooi, je organiseert een GALA-diner voor Societeit de Witte in Den Haag, je bent verantwoordelijk voor de organisatie van de Doden Herdenking in Rotterdam of je ontwikkelt het creatieve concept voor de Career Conference Day.

Anders dan bij fictieve projecten mogen de opdrachten van EuroCollege Hogeschool nooit mislukken. Linksom, rechtsom het moet gefikst worden, is een bij ons veel gebezigde leus. Ieder succesvol afgerond project versterkt jouw curriculum vitae.

Tijdens het senior project zetten wij jou op scherp. Je wordt uitgedaagd om verantwoordelijkheid te dragen, initiatief te nemen, stress te weerstaan en deadlines te eerbiedigen. Bovenal zullen we je houden aan de principes van goed samenwerken en collegialiteit. Stuk voor stuk elementen die in het bedrijfsleven geëist worden als vanzelfsprekende vaardigheden.

Beurzen, marketing, feesten, congressen, incentives, sport en cultuur
Als evenementen manager kun je aan de slag bij bedrijven en organisaties die actief zijn op het gebied van beurzen, feesten, sportieve en culturele evenementen. Nederland telt zo'n 600.000 evenementen per jaar, in alle soorten en maten. Van een wereldexpo tot een popfestival, van een congres tot een Dance Party. Bedrijven maken ook steeds meer gebruik van evenementen om contacten te leggen met hun klanten, bedrijven of consumenten. Al met al betreft het een jonge en bloeiende business.

Afstudeerrichtingen
Als afgestudeerd evenementen manager ligt er een wereld voor je vol avontuurlijke en hectische beroepen. Tijdens je studie kun je je specialiseren in de volgende richtingen:·
Organisator beurzen
Organisator concerten
Organisator feesten
Organisator festivals
Marketing Manager
Voorlichter
Sponsorwerver
Projectmanager
Event Designer
Sponsoringmanager
Sporteventmanager
Businesseventsmanager

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk