/ home  

Terug

verkleinen vergroten

Steward(ess) Receptionist(e) Host(ess) (mbo4)


Praktijkgerichte mbo4-opleiding
Je leert alles op het gebied van luchtvaartdienstverlening, interculturele communicatie en customer relationship management. Je krijgt een intensieve training waarin je onder andere een Flight safety training met fire & smoke-oefening, een evacuatietraining en een Cabin crew training volgt. Om buitenlandervaring op te doen maak je een internationale studiereis. Tot slot breng je wat je geleerd hebt in praktijk tijdens je twee (internationale) stages.

Inhoud van de studie
Je leert het vak het beste in de praktijk. Ruim 60% van de onderwijstijd staat in het teken van de praktijk: leerzame projecten, twee (internationale) stages en vaardigheidstrainingen. Leren door te doen dus.

(Internationale) communicatie
Je traint je communicatieve vaardigheden, je talenkennis en professionele houding. Zo handel je straks klachten af als een professional in het Engels, Duits, Frans of Spaans. Je oefent met het te woord staan van gasten en leert alles over inchecken, conflicthantering en het inspelen op de wensen van gasten. Ook krijg je les in EHBO, zodat jij straks goed weet wat je moet doen bij een ongeval.

Keuzevrijheid
Je kunt alle kanten op met de opleiding Steward(ess) Receptionist(e) Host(ess). Je leert namelijk de basis voor de luchtvaart, hotellerie én reiswereld. Je krijgt dus niet alleen luchtvaartdienstverlening, maar bijvoorbeeld ook vakken als front office management en hostess-skills. Je wordt dus breed opgeleid en kunt na de opleiding in binnen- en buitenland in veel verschillende functies aan de slag.

Professionele ontwikkeling en stages
Je leert alles over toeristische bestemmingen en om passagiers van over de hele wereld in te kunnen checken, daarnaast leer je om te gaan met verschillende culturen. Zelf check je ook in voor een internationale studiereis. Daarnaast zet je tijdens je twee stages als steward(ess), receptionist(e) of host(ess) je eerste stappen in de branche. Zo ontdek je waar je passie ligt. Om tijdens noodsituaties snel en adequaat te kunnen handelen volg je een cabin crew training met flight safety training, fire & smoke-oefening en een evacuatietraining.

Mbo4 luchtvaartdienstverlener in 1 of 2 jaar
Bij Tio studeer je super snel. Na het vmbo kun je in slechts twee jaar je mbo4-diploma behalen.
Je beschikt dan over de kwalificatie Luchtvaartdienstverlener (crebocode: 25363) op niveau 4.
Heb je een havo- of mbo-diploma? Dan kun zelfs in één jaar je mbo4-diploma behalen met een intensief fasttrackprogramma. Deze snelle formule van Tio is bedoeld voor studenten die zeer gemotiveerd zijn.

Switchen van opleiding
Als je er tijdens het eerste jaar achter komt dat je voorkeur toch uitgaat naar een andere Tio-opleiding, dan kun je na het eerste jaar van opleiding wisselen. Zo behaal je alsnog, zonder studievertraging, je mbo4-diploma binnen 2 jaar.

Meer informatie? Kijk op: Steward(ess) Receptionist(e) Host(ess)

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Wordt gegeven aan:

Hogeschool Tio