/ home  

Terug

verkleinen vergroten

Hotelmanagement (mbo4)


Praktijkgerichte hotelopleiding
De mbo4-opleiding Hotelmanagement bestaat voor ruim 60% uit praktijk. Zo leer je gasten in te checken in het receptielokaal en koken in de kookstudio. Je schrijft een eigen ondernemingsplan, bezoekt een event en krijg je les van specialisten uit de branche. In het laatste jaar run je samen met medestudenten een week lang een hotel en organiseer je events. Tot slot pas je wat je hebt geleerd toe in de praktijk tijdens twee (internationale) stages.

Inhoud van de studie
Ruim 60% van de onderwijstijd staat in het teken van de praktijk: leerzame projecten, twee (internationale) stages en vaardigheidstrainingen. Leren door te doen dus.

Hospitality
Je ervaart hospitality in de praktijk door bedrijfsbezoeken aan bijvoorbeeld sterrenrestaurant De Librije of het Okura Hotel. Je ontdekt verschillende afdelingen binnen de hotellerie, zoals Rooms division en Front office management. In het praktijklokaal leer je hoe je uitserveert en hoe je kunt adviseren over drank- en menukeuzes. Daarnaast wordt je vakkennis bijgespijkerd tijdens vakken als Food & Beverage operations, Koken en Bedrijfshulpverlening: niet vanuit de boeken, maar in de praktijk. Net als tijdens je Praktijkstage

Communicatie
Communicatieve vaardigheden zijn erg belangrijk in deze branche, deze worden dan ook flink getraind. Bijvoorbeeld tijdens het driedaagse Outdoorproject. Ook andere talen komen aan bod, zo leer je communiceren met gasten in het Engels, Duits, Frans en/of Spaans.

Ondernemerschap
Managementvakken bereiden je voor op het ondernemerschap. Je schrijft een ondernemingsplan en leert alles over search engine marketing. Bij het project Mijn toptent bedenk je een concept voor je eigen horecabedrijf, met onder andere een promotieplan en een wijn- en menukaart.

Zelfontwikkeling en (internationale) stages
De (internationale) stages spelen een belangrijke rol binnen je opleiding. Bijvoorbeeld bij hotels en restaurants. Wedden dat je stagebedrijf onder de indruk is als je het geleerde in praktijk brengt? Natuurlijk wil je ook professioneel overkomen, vakken als Voorbereiding stage, Personal selling en Professionele ontwikkeling helpen je hierbij.

Middelbare hotelschool in 1 of 2 jaar
Bij Tio studeer je super snel. Na het vmbo kun je in slechts twee jaar je mbo4-diploma behalen. Je beschikt dan over de kwalificatie Manager/Ondernemer Horeca (crebocode: 25184) op niveau 4.
Heb je een havo- of mbo-diploma? Dan kun zelfs in één jaar je mbo4-diploma behalen met een intensief fasttrackprogramma. Deze snelle formule van Tio is bedoeld voor studenten die zeer gemotiveerd zijn.

Switchen van opleiding
Als je er tijdens het eerste jaar achter komt dat je voorkeur toch uitgaat naar een andere Tio-opleiding, dan kun je na het eerste jaar van opleiding wisselen. Zo behaal je alsnog, zonder studievertraging, je mbo4-diploma binnen 2 jaar.

Meer informatie? Kijk op: Hotelmanagement

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Wordt gegeven aan:

Hogeschool Tio