/ home  

Terug

verkleinen vergroten

Marketing Management


Deze opleiding wordt in het Engels verzorgd / The language of instruction is English

Dit is een internationale opleiding, waarvan het programma volledig in het Engels aangeboden wordt. Naast de overige toelatingseisen geldt daarom de beheersing van de Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk, op HBO-niveau als een essentiële voorwaarde. De onderwijsinstelling kan een afwijkende toelatingsprocedure hanteren voor de internationale opleidingen. Neem voor meer informatie contact op met de instelling van keuze of vraag een brochure aan.

Tijdens de propedeuse (1 jaar) maak je kennis met de verschillende vakgebieden: algemene economie en andere economische vakken zoals bedrijfseconomie en bedrijfsadministratie. Ook krijg je communicatievakken, bijvoorbeeld sociologie, psychologie en informatiekunde. Andere vakken die je kunt verwachten zijn: consumentengedrag, logistiek, recht, informatiemanagement, export, inkoop en verkoop.

Bij sommige hogescholen worden delen van de propedeuse gezamenlijk met andere economische opleidingen gegeven - dat kan betekenen dat je in de propedeuse nog kunt overstappen naar een verwante opleiding.

In de hoofdfase (3 jaar) vindt de verdieping en specialisatie plaats. Marktonderzoek, marketinginstrumenten en strategisch beleid zijn centrale items. Daarnaast krijg je ondersteunende vakken in de economische richting, organisatiekunde, management, sociologie en psychologie, bedrijfseconomie, internationaal recht.

Tijdens je opleiding loop je stage(s) en werk je aan (bedrijfs)projecten. De opleiding zal je afsluiten met een afstudeeropdracht.
Specialisaties of afstudeerrichtingen zijn onder meer:
Internationaal management;
Telebusiness;
Toerisme;
International Marketingmanagement;
Sport- en eventmanagement;
Vrijetijdsmanagement;
Bank- en verzekeringswezen;
Sales en accountmanagement.

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Wordt gegeven aan:

Hanzehogeschool Groningen