/ home  

Terug

verkleinen vergroten

AD Ondersteuner Zorg en Welzijn


Dit tweejarige Associate-degreeprogramma Ondersteuner Zorg en Welzijn (niveau 2) leidt je op tot Associate Degree of Education (Ad E). Het programma speelt in op de groeiende vraag naar onderwijsondersteuners die zelfstandig kunnen werken, onder de eindverantwoordelijkheid van een lerarenteam. Gedreven professionals uit de beroepspraktijk leren je hoe je studenten kunt begeleiden bij zorg- en welzijnvakken in het voortgezet onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs en bij leerbedrijven. Je ontwikkelt je eigen specialisatie om gericht te kunnen ondersteunen. Daar heb je natuurlijk theoriekennis voor nodig Maar je staat een belangrijk deel van de tijd voor de klas om het geleerde in praktijk te brengen.

Het Associate-degreeprogramma is met name bedoeld voor studenten met een mbo-opleiding SPW-Onderwijsassistent. Of een andere opleiding binnen het domein Zorg en Welzijn. Het Associate-degreeprogramma is inhoudelijk specifieker en meer vakgericht dan het mbo-programma Onderwijsassistent en leidt je op om zelfstandig te kunnen werken. Het programma betekent een diepte-investering in je kennis van zorg- en welzijnsvakken. Zo kun je als professional aan de slag of kun je doorstromen naar de tweedegraads lerarenopleiding Gezondheidszorg en Welzijn.

Ben jij net afgestudeerd en wil je verder leren om straks als onderwijsondersteuner voor de klas te staan? Of werk je al ondersteunend in het onderwijs en wil je graag doorgroeien? Dan is dit programma echt iets voor jou!

Na je studie ga je aan de slag als ondersteuner zorg en welzijn in het onderwijs. Dit kan in het:
voortgezet onderwijs (vmbo en de onderbouw van havo en vwo)
middelbaar beroepsonderwijs (mbo)
bedrijfsleven (beroeps- en volwassenenonderwijs, BVE)

Je gaat werken in teamverband en richt je primair op het mede realiseren van het onderwijsproces. Je leert werken met verschillende groepen leerlingen, in verschillende leerjaren en in verschillende settings in het onderwijs.

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk