/ home  

Terug

verkleinen vergroten

Stad- en wijkmanagement


Wat leer je?
Je bent iemand die in de toekomst ‘de ogen en de oren’ is van een woongebied in een stad of dorp. Je bent creatief, gedreven en kijkt met een open mind de wereld in. Naast goede sociale vaardigheden én doorzettingsvermogen krijg je binnen de Studio T opleiding ervaring in projectmatig werken, communiceren met groepen wijkbewoners. Je leert de behoeften van de wijkbewoners te onderzoeken, te analyseren, zaken uit te voeren en te evalueren.

Je leert omgaan met tegenstrijdige belangen. Je ontwikkelt een gevoel voor politieke en maatschappelijke verhoudingen.

Inhoud per fase
De eerste fase is een oriëntatie. In de tweede en derde fase vindt verbreding en verdieping plaats van theorie en leer je beroepsvaardigheden hanteren. Je wordt uitgedaagd contacten met bewoners aan te gaan en samen met hen nieuwe producten en activiteiten voor de wijk te ontwikkelen.

Ook oriënteer jij je op de internationale markt door je kennis van de Engelse taal uit te breiden door te leren en te werken in partnersteden van de stad of dorp waar je stage loopt.

In de laatste fase werk je aan je afstudeeropdracht. Een gemeenschappelijke activiteit met bewoners en gemeente. Het gaat dan om real life casus. Je kunt je daardoor beter voorbereiden op de toekomst door te leren in en uit de praktijk. Je afstuderen is dan een moment voor de ontwikkeling van nieuwe vormen van interdisciplinaire samenwerking en het uitproberen van nieuwe werkwijzen. Jij bent daarbij de regisseur van een te ontwikkelen wijkplan. Een wijkplan dat je voor het college van burgemeester en wethouders toelicht. Dit is dat gelijk een mooie opmaat naar betaald werk.

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk

Wordt gegeven aan:

Studio T