/ home  

Terug

verkleinen vergroten

Master Physician Assistant


Met het inzetten van physician assistants kunnen wachtlijsten in de zorg worden bestreden en kan de werkbelasting van artsen worden verlicht door zorgprofessionals.

De werkzaamheden van de physician assistant lopen uiteen van geneeskundige basistaken tot medisch specialistische taken op het vlak van anamnese, onderzoek en behandeling. De physician assistant werkt ook mee aan onderwijs, onderzoek en de organisatie van de zorg. Een instelling kan tot op zekere hoogte zelf de bevoegdheid van de physician assistant afbakenen. Wettelijke bepalingen over de bevoegdheden van de physician assistant - waaronder het voorschrijven van medicijnen en het verrichten van medische handelingen - worden opgenomen in de wet BIG.

Verloskundigen kunnen kiezen voor de richting Klinisch Verloskundige.
Als klinisch verloskundige werk je in een ziekenhuis en ben je gericht op het oplossen van complexe verloskundige problematiek. Je bent in de eerste plaats expert in de fysiologie van zwangerschap, bevalling en kraambed in het tweede en derde echelon van de verloskunde. Je hebt een spilfunctie in een multidisciplinair team, neemt bepaalde medische taken en handelingen over en hebt naast de gynaecoloog een afgebakend eigen takenpakket.

Als klinisch verloskundige ben je een teamspeler, met eigen verantwoordelijkheden.

Meer resultaten:

Gevonden in andere categorieën:

  Beroepen bekijk
  Opleidingen bekijk
  Particuliere opl. bekijk
  Instellingen bekijk
  Cursussen bekijk
  Vacatures bekijk
  Stages bekijk
  EVC-procedures bekijk
  Algemene informatie bekijk